top of page

Fem Health-Tech Forum 27. Aprila u Beogradu

Updated: Apr 24

Žensko zdravlje nije samo briga pojedinca nego celog društva i zato AFA (All for All) organizacija pokreće ovu globalnu temu u Srbiji na prvom Fem health-tech forumu 27. aprila u Startit centru Beograd. Prijavljivanje na događaj je u toku i svi zainteresovani mogu da se prijave putem mejla office@afa.co.rs ili se prijavite putem kontakt forme femht.com/contact/Svetski priznati stručnjaci iz zemlje i inostranstva, pričaće o mogućnostima za očuvanje vitalnosti i dugovečnosti žena koje u proseku imaju duži životni vek od muškaraca, ali manji broj kvalitetnih godina po pitanju zdravlja. To znači da u godinama kada mogu da pruže maksimum na svim poljima, posebno na profesionalnom, žene se paralelno susreću sa krucijalnim promenama u organizmu koje znatno utiču na kognitivne i fizičke sposobnosti i na njihovo sveopšte blagostanje, pa je Fem health-tech forum sjajna prilika kako za pojedince, tako i za kompanijeda se informišu i uključe u poboljšanje ženskog zdravlja.


Teme jednodnevnog foruma biće rana dijagnostika i važnost skrininga karcinoma dojke prevencija i isceljenje raka dojke, grlića materice i jajnika, obaranje trenda rasta raka pluća kod žena. Tokom sesije o reproduktivnom zdravlju, stručnjaci će se osvrnuti na ubrzanje biološkog sata, hormonski disbalans i uticaj na sveukupno zdravlje žena, začarani krug hormona i hormonske terapije, uzrok neplodnosti, vantelesnu oplodnju, lečenje steriliteta i menopauzu.


Autoimune bolesti u 78% slučajeva pogađaju žene, a verovatnoća da će ženama biti postavljena pogrešna dijagnoza nakon srčanog udara je 50% veća u odnosu na muškarce i poseban deo programa biće posvećen ovim temama.


Mentalno zdravlje žena, naročito u post-periodu COVID 19 pandemije, zdrav način razmišljanja i zdrav životni stil u službi dugovečnosti važan su deo ovog polja, kao i nove tendencije u oblasti medicinskih tehnologija i biotehnologija, i društveno-angažovane inovacije.


O svemu ovome moguće je edukovati se na Fem Health-Tech Forumu 2023, na kome će znanje podeliti naučnici, inovatori i stručnjaci iz zemlje i inostranstva, strastveni po pitanju revolucije u ženskom zdravlju. Među govornicama će biti načelnica Nacionalnog centra za infertilitet i endokrinologiju KCS prof. dr Svetlana Vujović, dr genomske medicine dr Staša Stanković sa Kembridž univerziteta, direktorka superklastera „Laboratorija zdravstvenih tehnologija“ i konsultant Svetske banke za transfer tehnologije dr Ivana Kostić, suosnivačica izraelskog startap studija za žensko zdravlje Impact 51 Mihal Lebental Anderson (Michal Lebenthal Andreson), generalna direktorka Roche d.o.o Ana Govedarica, psihoterapeut, kouč i edukator dr Vesna Danilovac, višestruka rekorderka u ronjenju na dah Tijana Nikolić i mnogi drugi.

Organizaciju Fem Health-Tech Foruma 2023 pomogli su partneri Roche d.o.o, MediGroup i Ambasada Izraela u Srbiji, Startit centar Beograd, kao i mediji - Telegraf.rs i Lepa i srecna – Mondo.


bottom of page