AFA je globalna zajednica posvećena ekonomskom osnaživanju žena, njihovoj profesionalnoj afirmaciji, kao i povezivanju i aktivnom uključivanju u kreiranje budućnosti i društva jednakih mogućnosti.

U saradnji sa kompanijama, organizacijama i institucijama omogućavamo ženama da se kroz AFA network povežu, razmenjuju znanje i iskustvo i budu proaktivne u rešavanju najvažnijih problema društva i izazova današnjice, realizujući svoj kreativni stvaralački potencijal.

Poseban fokus je na inovacijama u nauci i tehnologiji koje ubrzano menjaju način poslovanja i utiču na sve sfere društva.  

Kompanije, ekonomija i društvo imaju bolje rezultate kada su žene podjednako uključene.

Zajedno možemo sve

AFA Network

Rastuća zajednica i online platforma za povezivanje i edukaciju, koja omogućava ženama iz različitih oblasti i u različitim fazama karijere, da učestvuju u razmeni ideja, znanja i iskustva kao i da se angažuju na različitim projektima. Dostupna je svim ženama, koje mogu da se priključe popunjavanjem upitnika na AFA sajtu, bez dodatnih obaveza i članarine i omogućava im da grade svoj "network" kroz različite aktivnosti u skladu sa svojim interesovanjima i mogućnostima. Želimo da prevaziđemo jedan od ključnih problema savremene žene - nedostatak slobodnog vremena (i dalje obavlja tri puta više posla od muškarca), što je uzrok daleko manje društvene angažovanosti, nedostatka "networkinga" i promocije, kako bi bile prepoznate u javnosti kao stručnjaci lideri, i imale veće šanse da dostignu rukovodeće pozicije i budu donosioci odluka i kreatori javnih politika.

Kako smo počeli

2014. godine održan je A-lista forum u Beogradu, na kojem je prisustvovalo 100 uticajnih žena iz različitih oblasti koje su inicirale osnivanje platforme koja će omogućiti povezivanje, razmenu znanja i iskustva i zajednički angažman u kreiranju boljeg društva. 

 

Povod za okupljanje je bilo istraživanje koje je inicirala agencija LPT - Let’s play together, uz podršku Atlantik Grupe, a u saradnji sa Fakultetom za medije i komunikacije u Beogradu i magazinom Elle. 2000 učesnica iz različitih profesija definisala je barijere koje ih onemogućavaju da brže napreduju. Žene u proseku rade tri puta više i to poslove koji nisu plaćeni, što se odražava na hronični nedostatak slobodnog vremena za networking i društvene aktivnosti koji doprinose prepoznatljivosti u javnosti, kao i nedostatak solidarnosti među samim ženama .

 

U januaru 2016. osnovana je AFA, non-profit organizacija, a uz podršku Ambasade SAD u Beogradu pokrenuta je i AFA network , online platforma koja je dostupna svim ženama i koja im omogućava da budu informisane, i da se povezuju i sarađuju.

AFA Izvršni odbor korporativnih partnera

Jelena Galić

CEO and chairwoman of the executive board at AIK Banka

Anja Ivana Milić

Co-founder, CEO

Višnja Filipović

Business Development

 

dr Jasmina Knežević 

Founder

Kristina Matić

PR & Marketing Coordinator

Marija Krstić

CEO

Ivana Kampel

Manager for Corporate Communications 

Nevena Savić

Hilde Van Criekinge

Corporate Communication Manager

Branka Pudrlja Durbaba

Senior Market Director

Jelena Vlajković

Marketing Director

Corporate Communications

Jelisaveta Lazarević

Project Leader at AFA

  • Grey LinkedIn Icon

Valentina Čolić Mihajlović

Head of Research and Development at AFA

  • Grey LinkedIn Icon

Vanja Kovačev

PR and Communications

  • Grey LinkedIn Icon

AFA tim

Pumba 

Chief Happiness Officer

Politike

Child protection policy 

Download
AFA
Asocijacija za afirmaciju žena

Gospodar Jovanova 2

11000 Belgrade, Serbia

+381 (0)11 218 0533

office@afa.co.rs

Quick Links

© 2019 created by AFA

  • LinkedIn - White Circle
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • YouTube - White Circle
  • Twitter - White Circle