top of page

Every Can Counts - zabavi se i recikliraj

“CanDunk” reciklažni izazov omogućava ljudima da na zabavan i inovativan način čine dobro za svoju okolinu i recikliraju svoje limenke. Akcija poziva ljude da snimaju sebe mobilnim telefonom dok stavljaju aluminijumske limenke u kante za reciklažu na najkreativniji način. Sve ovo je deo kampanje ReSTART koja podstiče ljude da promene svoje navike i u vremenu pandemije COVID-19.


“Everi Can Counts” je inicijativa 19 evropskih zemalja pokrenuta u cilju širenja svesti o recikliranju i prednostima aluminijuma kao ambalažnog materijala koji se može beskonačno reciklirati. S obzirom da su radna mesta, muzički festivali, sportski događaji i drugi veliki skupovi trenutno nepristupačni, organizacija je promovisala reciklažni izazov kod kuće.

Reciklaža limenki čuva energiju, prirodne resurse i smanjuje količinu gasova koja izaziva efekat staklene bašte. Sve limenke za piće su 100% reciklažne i to beskonačno puta. 


Čelik i aluminijum od kojeg su napravljene limenke, su se prikupljali i topili za ponovno korišćenje mnogo pre nego što je termin „reciklaža“ uopšte izmišljen. Reciklirani metal ima potpuno iste karakteristike kao sirov materijal – ali je potrebno manje od 25% energije za njegovu proizvodnju. Reciklaža limenki smanjuje potrošnju prirodnih resursa, a ujedno se smanjuje i količina otpada koji ide na deponije.


Program “Svaka limenka se računa” je partnerstvo između proizvođača limenki, proizvođača pića, reciklažne industrije i organizacija za zaštitu životne sredine, koje znaju koliko je reciklaža limenki bitna i žele da i vas ohrabre da reciklirate više. Program nastoji da pomogne ljudima da recikliraju svoje limenke i na taj način pomaže vam da doprinesete zaštiti životne sredine. Detalje možete videti na Facebook i Instagram stranici.

“Svaka limenka se računa” sa svojom ReSTART kampanjom želi da se svi probudimo u čistijem i zdravijem svetu i manje zagađenoj okolini. Ljudi širom sveta su svesni da stvaraju više otpada nego ranije, međutim, potrebno je podići svest o dobrobiti reciklaže ambalaža koje su bezbedne za okolinu. Ovo je prilika da podstaknemo ljude u našoj okolini i našem društvu da uz male i jednostavne korake svet učine čistijim i zdravijim mestom za život. Ne propustite ovu priliku, pridružite se globalnom izazovu!


コメント


bottom of page