top of page

Više žena u nauci i tehnologiji

Updated: Mar 20, 2019

AFA i Mercedes organizuju događaj „Više žena u nauci i tehnologiji” u četvrtak 21. marta 2019. godine od 16 časova u hali 3 Beogradskog sajma.


U saradnji sa Mercedesom i njihovim brendom She’s Mercedes koji slavi inicijativne, ostvarene i inspirativne žene, želimo da okupimo i udružimo što veći broj žena inženjera i da zajedničkim angažovanjem pružimo primer devojkama za profesionalni i lični razvoj. Želimo da ova platforma raste i razvija se s ženama: iskustva, perspektive i mišljenja su ključna za pomoć u izgradnji zajednice u kojoj razmena, inspiracija i uzajamna podrška mogu uticati na postavljanje novih standarda.





Na događaju će govoriti Ivana Gađanski, poznata srpska naučnica u oblasti bioinženjeringa.



Ovim događajem želimo da obeležimo početak novog AFA projekta pod nazivom „More Girls in STEM“ kojim želimo da podstaknemo i promovišemo veću zastupljenost žena u poljima nauke i tehnologije. Cilj projekta je da okupimo žene iz ovih oblasti koje žele da sarađuju i daju svoj doprinos i da kroz mentorske programe, projekte, meetupove i hakatone približimo devojčicama i devojkama zanimanja koja menjaju svet i motivišemo što veći broj njih da se opredele za prirodne nauke i profesije budućnosti.






bottom of page