top of page

Upoznajte majku i ćerku pilote koje inspirišu putnike

Majka i ćerka su dokazale da žene mogu da budu sjajna posada aviona!



Prošlog meseca je tokom višečasovnog leta od Los Anđelesa do Atlante jedna žena zamolila stjuardesu da odvede decu u kokpit i upozna ih sa pilotom. Stjuardesa je dozvolila posetu naglasivši im da će se iznenaditi onim što će zateći.


Dr Džonu Vatretu, dekanu jednog američkog fakulteta, pažnju su privukla deca koja su uzbuđeno razgovarala o posadi leta koju čine dve žene – majka i kći. Slično radoznalom detetu, dr Džon je takođe zamolio za posetu kabini pilota. Tada je otkrio da u kokpitu sede pilot Vendi i njena kći, kopilot Keli Rekson.


Odmah po sletanju, oduševljeno je objavio tvit uz fotografiju Reksonovih i opis:

“Upravo sam leteo od Los Anđelesa do Atlante Deltinim letom kojim je upravljala posada koju čine majka i ćerka. Sjajan let. Inspirišuće za (mlade) žene.”






Tokom leta, dekan je saznao da se i Kelina sestra sprema za karijeru pilota.

Motivišući mnoge, njegova objava na Tviteru je postala viralna.


U Sjedinjenim Američkim Državama, samo 7% od 600 000 pilota su žene. Kao nekoga ko zagovara veću ravnopravnost u vazduhoplovstvu, ovaj momenat je nadahnuo Džona Vatreta. Tom prilikom je izjavio:

“ Keli je kopilot koji ima izvrsnog uzora u nastojanju da postane pilot – sopstvenu majku. To je dobra vest za vazduhoplovstvo i inspiracija za sve nas”.
bottom of page