top of page

UNICEF-ov Inovacioni fond raspisuje konkurs za tehnologije iz graničnih oblasti nauke

UNICEF-ov Inovacioni fond trenutno je u potrazi za kompanijama u koje će investirati, a koje koriste mašinsko učenje (ML), veštačku inteligenciju (AI), blokčejn tehnologiju ili proširenu stvarnost (virtuelnu ili proširenu stvarnost (VR/AR)) u izradi digitalnih proizvoda.



Skoro 4 milijarde ljudi (od kojih su 29% starosti od 18 do 24 godine) nije povezano na internet, pa samim tim nemaju pristup digitalnim proizvodima koji bi mogli da im dramatično unaprede život.


Povrh toga, digitalni jaz između polova takođe raste, a studije ukazuju da broj muškaraca na internetu gotovo dvostruko prevazilazi broj žena. Ukoliko se stvari ne promene, veliki deo ove grupacije mladih, koja je u munjevitom porastu, u opasnosti je od zaostajanja i isključivanja iz savremenog digitalnog sveta.


UNICEF-ov Inovacioni fond obezbeđuje do 100.000 dolara investicije (bez uzimanja vlasničkog udela u kompaniji) za rano finansiranje profitnim tehnološkim start-up kompanijama koje imaju potencijal da doprinesu čovečanstvu.


Sredstva fonda namenjena su vlasnicima start-up kompanija koje se bave mašinskim učenjem (ML), veštačkom inteligencijom (AI), blokčejn tehnologijama ili proširenom stvarnošću (VR/AR) u zemaljama uključenim u UNICEF-ove programe, i onima koji poseduju funkcionalni prototip otvorenog koda (ili su voljni da otvore pristup kodu) koji daje obećavajuće rezultate.


Prijave su otvorene do 30. septembra.



bottom of page