top of page

Uključite se na #EmbraceEquity in Cybersecurity 8. marta

Povodom Međunarodnog dana žena, AFA i EBRD Vas pozivaju u sredu, 8. marta 2023. godine, s početkom u 10.00 časova na onlajn događaj #EmbraceEquity in Cybersecurity posvećen izazovima sa kojima se žene susreću u sajber bezbednosti.



Agenda:


10.00 – 10.15 Pozdravna reč

  • Aleksandra Miladinović, menadžerka EBRD Savetodavnog programa u Srbiji

  • Diana Gligorijević, predsednica AFA korporativnog borda

10.15 – 10.25 Predstavljanje Women4Cyber Srbija aktivnosti sa osvrtom na zastupljenost žena u sajber bezbednosti – Sanja Kekić, predsednica Women4Cyber Srbija


10.25 – 11.00 Panel diskusija "Prevazilaženje rodnih barijera: Embrace Equity in Cybersecurity"


Panelistkinje:

  • Jelena Bratić, regionalna savetnica Centralne i Istočne Evrope za bezbednost u Cloud-u, u kompaniji Microsoft

  • Nevena Ružić, konsultantkinja za privatnost i zaštitu podataka i predavač na Fakultetu za bezbednost Univerziteta u Beogradu

  • Sanja Kekić, ekspertkinja za sajber bezbednost i predsednica Women4Cyber Srbija

Moderatorka događaja: Jana Urošević, Menadžerka projekata u AFA organizaciji

Događaj se odvija na Zoom platformi i možete mu pristupiti putem ovog LINKA.


Teme diskusije:

  • Kako izgleda karijerni put žena u sajber bezbednosti

  • Glavni razlozi zašto su žene manje zastupljene u ovoj profesiji

  • Koji su benefiti uključivanja više žena u poslove sajber bezbednosti

  • Koji kvaliteti i kompetencije izdvajaju žene u ovoj oblasti

  • Kako možemo da doprinesemo većoj rodnoj ravnopravnosti u sajber bezbednosti


Upoznajte panelistkinje:


Jelena Bratić je ekspertkinja za podršku klijentima u kreiranju strategije digitalnih transformacija na siguran način, omogućavajući organizacijama da rastu, razvijaju se i ispunjavaju razvojne potrebe svojih klijenata. Njena ekspertiza je bezbednost, informaciona arhitektura, upravljanje informacionim tehnologijama, optimizacija poslovnog procesa i digitalna transformacija, a iskustvo je sticala u brojnim tech korporacijama.


Nevena Ružić je ekspertkinja u oblasti zaštite privatnosti i podataka. Od 2021. je i preduzetnica, samostalna konsultantkinja za individualne kljente i različite organizacije i kompanije. Njeno višegodišnje iskustvo uključuje rad za Fondaciju za otvoreno društvo, Savet Evrope, Misiju OEBS-a u Srbiji, Kancelariju Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao i aktivan akademski i istraživački rad.


Sanja Kekić je ekspertkinja za sajber bezbednost čije dugogodišnje iskustvo uključuje CISO i srodne pozicije upravljanja rizicima za Deloitte, nekoliko najvećih banaka i najvećeg mobilnog operatera u Srbiji, kao i upravljanje brojnim složenim IT projektima u Srbiji i regionu Centralne i Istočne Evrope. Pored toga što je predsednica Women4Cyber Srbije, Sanja je trenutno i ekspertkinja na projektu u vezi sa povećanjem broja žena u sajber bezbednosti u Srbiji. Uvrštena je među najuticajnije evropske žene u sajber bezbednosti (2019 SC UK Media) i predstavljena u knjizi "Hacking Gender Barriers - Europe's Top Women" (2022). Jedna je od osnivača Udruženja ISACA Beograd čija je bila i predsednica.

bottom of page