top of page

Treća generacija polaznica Mentorskog programa za preduzetnice

Nakon dva uspešno završena AFA Mentorska programa za preduzetnice, izabrana je treća generacija preduzetnica koje imaju priliku da uče od najvećih eksperata iz različitih kompanija i startap zajednice iz AFA mreže. Preduzetnice kroz ovaj program dobijaju neophodna znanja i veštine za uspešno vođenje svojih biznisa koje odmah mogu da primene u praksi. Cilj celokupnog programa je podrška ženskim biznisima da ostvare svoj pun ekonomski potencijal i doprinesu razvoju privrede.



Zadovoljstvo nam je da vam predstavimo sjajnu treću generaciju polaznica AFA Mentorskog programa. Posebno nam je drago što u ovoj generaciji imamo znatno više preduzetnica iz tehnološke i digitalne sfere poslovanja, jer su to poslovi budućnosti, ali i poslovi koji kreiraju budućnost, a u njima trenutno dominiraju muškarci. Tako su neki od ženskih biznisa iz ovogodišnjeg programa trening centar za vizuelne efekte u gejming industriji, wellbeing aplikacija za mobilni, onlajn platforma za umrežavanje, edukaciju i informisanje, ili digitalni marketing za hard-to-explain proizvode. O svakom od biznisa možete saznati više klikom na fotografije preduzetnica.


AFA svojim radom teži da napravi mrežu kvalitetnih preduzetnica i mentora koji će u svakom trenutku biti blisko povezani i spremni da jedni drugima pruže podršku kad god treba. Umrežavanje (networking) je jedan od najbitnijih faktora za karijerni uspeh, a žene su slabije u tome od muškaraca, pa im je neophodna dodatna podrška. Iz tog razloga, networking je jedna od tema koje se posebno obrađuju na AFA Mentorskom programu, a nakon završetka programa, polaznice ostaju deo AFA mreže i mogu uvek da se obrate za podršku. Isto tako, AFA ohrabruje polaznice da i one međusobno dele svoja znanja i kontakte, kako bi ta jedinstvena mreža rasla, a ženski biznisi zajedničkim snagama i ženskom solidarnošću jačali. Istrživanja pokazuju da uspešne žene imaju u svom uskom krugu prijatelja bar dve do tri žene, dok su one manje uspešne uglavnom okružene muškarcima.


Mentorski program za preduzetnice je zajednički program AFA organizacije i Impact Hub-a u okviru trogodišnje USAID „WeFounders“ inicijative. AFA sesije u okviru programa su posvećene razvoju liderskih i drugih mekih veština, dok su Impact Hub sesije posvećene razvoju biznis veština. Cilj celokupnog programa je podrška ženskim biznisima da ostvare svoj pun ekonomski potencijal i time doprinesu ekonomskom rastu zemlje.


Preduzetnice ili one koje imaju razrađenu ideju za svoj biznis mogu da se prijave za naredni AFA Mentorski program, a više informacija mogu dobiti na ovom linku.

bottom of page