top of page

The Mom Project, startap za zapošljavanje majki, prikupio 80 miliona dolara

The Mom Project, startap sa sedištem u Čikagu koji je kreirao odbor za zapošljavanje u cilju pružanja pomoći majkama da ponovo pronađu posao, obezbedio je sredstva kako bi pomogao sve većem broju žena da naprave novi poslovni korak. Startap je, od osnivanja 2016. godine, prikupio 116 miliona dolara.



Osnovan od strane izvršne direktorke Allison Robinson, The Mom Project je izgradio platformu za umrežavanje koja pomaže kandidatkinjama da se povežu sa poslodavcima koji imaju otvorene pozicije, fokusirajući se na pružanje pomoći majkama koje su napustile tržište rada, a žele ponovo da se zaposle. Takođe, startap nudi resurse za pomoć kandidatkinjama u kreiranju CV-a, usavršavanju i povezivanju sa drugim mamama.


The Mom Project je poslovao sa preko 500.000 mama i 3.000 kompanija, uključujući poznate kompanije poput Etsy, Nike, Facebook i Accenture.


Startap The Mom Project Inc., fokusiran na zapošljavanje majki, u avgustu je zabeležio porast broja kandidatkinja koje su se pridružile platformi, što sugeriše da su majke spremne za povratak poslovnim obavezama.


"Majke koje su tokom pandemije u velikom broju napustile posao, sve više pokazuju želju da se, sa ponovnim otvaranjem škola, vrate na posao", navela je Allison Robinson, suosnivačica i izvršna direktorka startapa.


Pandemija COVID-19 predstavljala je poseban izazov za majke. Oko 2,3 miliona žena u SAD-u napustilo je svoja radna mesta tokom 2020. godine iz dva glavna razloga: gubitak posla i potreba da se brinu o svojoj deci zbog zatvaranja škola. Međutim, sa ponovnim otvaranjem škola i poboljšanjem stanja na tržištu rada, The Mom Project veruje da je u odličnoj poziciji da pomogne majkama da dobiju novu karijernu šansu.


The Mom Project, koji se našao na Chicago Inno listi 20 startapa vrednih pažnje, prošle godine je sklopio važno partnerstvo - teniska superzvezda Serena Williams postala je strateški savetnik startapa.


"Pokazali smo tržištu da je klađenje na mame dobar posao", navodi Robinson.


bottom of page