top of page

Save the date: Talent Development Forum 2022

Updated: Mar 18, 2022I ove godine, AFA organizuje Talent Development Forum, sa ciljem kreiranja povoljnijeg okruženja za razvoj (mladih) talenata u zemlji. Ovogodišnji forum se održava uživo 14. aprila u prostorijama NCR kampusa, a centralna tema je „Kreiranje i razvoj talenata – odgovornost obrazovnog ili poslovnog sektora?“. Ideja iza ove teme je preispitivanje očekivanja od obrazovnog sistema (ali i preispitivanje samog obrazovnog sistema i njegove prilagođenosti vremenu u kojem živimo), kao i motivisanje poslovnog sektora da se više uključi u edukaciju mladih i kreiranje talenata na tržištu, a ne samo za svoje potrebe. Konkretno, želimo da pokrenemo dijalog fakulteta i kompanija, kako bi se podupro razvoj talenata pod naletom potreba za novim veštinama i znanjima, i kreirala relevantna radna snaga za 21. vek i doba automatizacije.

Talent Development Forum je inače događaj koji je AFA prvi put organizovala prošle godine kada je okupila preko 60 sjajnih govornika oko teme „Talent paradoks: rat za talente vs. rasipanje talenata“, a prošlogodišnju agendu možete videti ovde.

Dugoročna ideja je da AFA Talent Development Forum postane tradicionalno godišnje mesto okupljanja svih relevantnih aktera kada je u pitanju razvoj talenata - od poslodavaca i mladih, preko univerziteta, edukativnih institucija i profesora, pa sve do Vlade i donosioca politika –kako bi se svi zajedno sistemski i odgovorno bavi pogonom društva – talentima. Nužno je da svi ovi akteri zajedno diskutuju o izazovima i iznalaze rešenja za problema sa kojima se kao društvo suočavamo usled rapidnih promena na tržištu rada izazvanih gotovo nasilnomdigitalizacijom svih društvenih procesa i pojavom potpuno novih zanimanja.

Comments


bottom of page