top of page

#RespectHighHeels u salama za sastanke!

Updated: Mar 14, 2022


Svega 20% svih članova odbora u danskim kompanijama čine žene. U prevodu, jedna žena na svakog četvrtog muškarca. Ukoliko još uklonimo i porodične veze, taj procenat se smanjuje na 6%. Ovaj podatak ne mora da odražava kako će svet izgledati 2022. izvan sale za sastanke, ali za sada predstavlja gubitak talenta i potencijala - a sigurno možemo bolje!


Danski brend obuće Roccamore proslavio je Međunarodni dan žena kampanjom #RespectHighHeels kojom se bori za više raznolikosti u odborima kompanija.


Četiri dizajna limited edition kampanje mogu se naručiti tokom dve nedelje - ali, zauzvrat, u inkluzivnim veličinama od 35 do 46!



Takođe, zaštitna lica kampanje su:

  • Morten Albæk, danski filozof, autor bestselera i preduzetnik; osnivač i izvršni direktor danske konsultantske firme Voluntās.

  • Mia Wagner, danska preduzetnica, investitor i suosnivač Nordic Female Founders čiji je cilj stvaranje raznolikosti u preduzetništvu.

  • Brian Mikkelsen, izvršni direktor kompanije Dansk Erhverv; bivši ministar za ekonomska i poslovna pitanja i član Konzervativne narodne partije.

  • Bjarne Corydon, glavni urednik Dagbladet Børsen; bivši ministar finansija i član Socijaldemokrata.

  • Morten Strunge, investitor i preduzetnik; izvršni direktor podcast platforme Podimo.


"Radi se o jednakosti, ženama i zdravom razumu".

- Bjarne Corydon


Kampanja se završava velikim događajem koji će se održati 19. i 20. marta 2022. godine u Kopenhagenu gde će učesnici imati priliku da upoznaju veliki broj inspirativnih govornika. Glavna tema biće kako da zauzmete svoje mesto u sali za sastanke. Događaj je besplatan i svi su dobrodošli. Broj ulaznica je ograničen.


Izvor: Roccamore

bottom of page