top of page

Prvi Female Health-Tech Forum 2023

Updated: Feb 16

Glavna tema događaja u Beogradu biće “Najnovija dostignuća i mogućnosti za očuvanje zdravlja žena”, a svi zainteresovani za učešće mogu da se prijave na office@afa.co.rs


All For All (AFA) organizuje prvi forum za žensko zdravlje pod nazivom „Fem Health-Tech Forum 2023“ u Beogradu, čime AFA i Srbija postaju deo globalne inicijative.


Forum će okupiti najrelevantnije naučnike, inovatore i eksperte, predstavnike vlade i zdravstvenih ustanova, ali i kompanija i predstavnike medija, kako bismo podigli svest o značaju ulaganja u očuvanje zdravlja žena, koje iako u proseku žive duže od muškaraca, imaju manji broj kvalitetnih godina.


„Budući da je zdravlje žena globalno zapostavljena oblast u koju se investira svega 2% od ukupnog budžeta za istraživanje i razvoj, ideja je da svake godine okupljamo najprogresivnije lidere i predstavimo najbolje tendencije i inicijative na polju održanja vitalnosti i dugovečnosti žena ali i da identifikujemo ključne oblasti delovanja i uključimo kompletnu zajednicu. Pozivamo sve kompanije, institucije i pojedince koji žele i mogu da nas podrže u organizacji ovog događaja da nam se jave i tako postanu deo globalne inicijative,“ ističe Žaklina Nikolić Kušić, programska direktorka AFA-e.


Žene su tek od 1993. uključene u kliničke studije što znači da većina savremenih lekova nije testirana na ženama. Poseban fokus Foruma biće na tehnološkim inovacijama koje drastično ubrzavaju istraživanja i omogućavaju vrtoglavi napredak medicine u poslednjih nekoliko godina.Neke od važnih tema o kojima ćemo pričati, iz ugla izazova sa kojima se žene danas najčešće suočavaju, su ubrzanje biološkog sata, hormonski disbalans i uticaj na sveukupno zdravlje žena, prevremeni ulazak u menopauzu i kako ga preduprediti, zašto autoimune bolesti više pogađaju žene (u 78% slučajeva). Sa druge strane, predstavićemo i najbolje prakse na polju rane dijagnostike i prevencije, ishrane i suplemenata.


Važan aspekt je i kako kompanije da pruže veću podršku zaposlenim ženama u očuvanju zdravlja i kako mogu da pomognu u unapređivanju jednakosti u zdravstvenoj zaštiti na radnom mestu.


Svi zainteresovani za učešće mogu da se prijave putem mejla office@afa.co.rs.


AFA (All For All) je organizacija za osnaživanje žena kroz tehnologiju i inovacije, osnovana 2016. godine i jedinstvena je po tome što u borbu za rodnu ravnopravnost podjednako uključuje i muškarce, jer samo zajednički je moguće postići brze promene i stvoriti ravnopravno društvo u kome će svi imati jednake mogućnosti. AFA zajednica okuplja vodeće kompanije, diplomatska predstavništva, ministarstva, brojne organizacije, institucije, ali i istaknute pojedince. Poseban značaj za okupljanje ove zajednice i kreiranje strategije razvoja ima Let’s Play Together Communication (LPT) i njena 25-godišnja reputacija u kreiranju brendova i organizacija sa svrhom, koje dugoročno i posvećeno doprinose ostvarivanju važnih društvenih ciljeva, predvođena Žaklinom Nikolić Kušić koja je i jedna od osnivačica AFA organizacije i programska direktorka.


bottom of page