top of page

Prijavite se za peti u nizu online panel u okviru projekta „Igraj se sa tatom“!

Period izolacije na početku pandemije Covid-19 je nesumnjivo imao puno negativnih efekata i na društvenom i na individualnom nivou. Ali, taj period nam je omogućio i da zastanemo, da malo bolje pogledamo i u sebe i oko sebe, i da se podsetimo šta su to najvažnije stvari u životu. Takođe, taj period nam je pružio i jedinstvenu priliku da provedemo jedan dugačak period zajedno sa svojom porodicom (osim u izuzetnim slučajevima u kojima se desilo upravo obrnuto). Kao i svaka kriza, možda je i ova kriza prilika da se neke stvari promene.


Šta nam je sve period izolacije pokazao i čemu nas je naučio? Konkretno, kada je eksterna podrška u smislu čuvanja dece ili čišćenja kuće bila smanjena ili je u potpunosti izostajala, da li su gotovo sve te obaveze pale na žene? Da li je to bio slučaj čak i ako su žene i dalje nastavljale da rade svoje plaćene poslove? Da li su muškarci možda tek tada postali svesni koliki deo kućnih poslova i poslova brige o deci žene zapravo obavljaju? Da li nas je situacija sa pandemijom podsetila i na to koliko je lepo i korisno provoditi vreme sa decom (i za decu i za nas same)?

Pored ovih tema, pričaćemo i o tome da li nam je ubrzana digitalizacija svih procesa u toku pandemije pokazala i koliko je važno (naročito za žene, koje su manje digitalno pismene od muškaraca) osloboditi određeno vreme za digitalno opismenjavanje i hvatanje koraka sa novim tehnologijama.


Slušajte nas na petom onlajn panelu „Igraj se s tatom – Šta nam je pokazala kriza?“ u petak 11. septembra u 13h, putem Zoom platforme. Iskoristite pauzu za ručak na poslu i podsetite se svega pozitivnog što smo u periodu izolacije naučili ili osvestili. Čućemo lične primere naših panelista, kao i njihove savete i razmišljanja na gore pomenute teme.



Panelisti:







Jelena Galić

CEO AIK banke








Dušan Milićević

Generalni menadžer Comtrade System Integrations Adriatic








Rastko Petaković

Partner u Karanović & Partners










Ovaj tekst/analiza/publikacija/video/sadržaj nastao je u okviru projekta „Rodno odgovorno upravljanje – Preraspodela neplaćenog rada”, koji sprovodi Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women), u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, a uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva i Britanske ambasade u Beogradu. Stavovi u ovom tekstu (ili drugom sadržaju) pripadaju isključivo autorima i autorkama, i ne predstavljaju nužno stavove UN Women, Vlade Ujedinjenog Kraljevstva i Britanske ambasade.

Illustration from freepik.com / Icons made by Monkik, Freepik, Good Ware from www.flaticon.com



bottom of page