top of page

PRIJAVITE SE: Webinar - Veštačka inteligencija i rodna ravnopravnost



Pridružite nam se u četvrtak 28. marta 2024. od 15.00 do 16.30 časova na webinaru u okviru kog ćemo se posvetiti rodnoj ravnopravnosti u polju veštačke inteligencije, i registrujete se putem linka.

Online okupljanje sa prof. dr računarskih nauka Mirjanom Ivanović organizuje AFA - All for All u okviru AI4VET4AI projekta - Nova generacija jakih stručnjaka za veštačku inteligenciju (AI-powered Next Generation of VET).

Veštačka inteligencija oblikuje rodne odnose, stvarajući nove izazove i mogućnosti za razne vrste istraživanja i poslova. Međutim, samo 22% istraživača koji rade u oblasti veštačke inteligencije su žene. Lični razvoj i potpuna integracija žena u ovo polje su od suštinskog značaja za društvo u celini, a muškarci i žene treba da budu saveznici i da proaktivno deluju kako bi veštačka inteligencija bila bolja za sve.

Prof. Dr Ivanović predstaviće i dodatna saznanja na ovu temu posle čega će uslediti diskusija.

AI4VET4AI okuplja 26 partnera iz 11 zemalja, čijem konzorcijumu pripada i AFA organizacija, a kojim koordinira Univerzitet Algebra iz Hrvatske. Cilj projekta, koji traje do juna 2027, je da doprinese digitalnoj transformaciji evropskog tržišta rada koristeći nove, inovativne nastavne sadržaje u oblasti stručnog obrazovanja, koji se oslanjaju na veštačku inteligenciju.

Ukoliko želite da ostanete u toku, nastavite da pratite AFA digitalne kanale, a zapratite i Facebook i LinkedIn stranice projekta i prijavite se na Newsletter putem AI4VET sajta.

 

AGENDA


Online: Četvrtak, 28. mart 2024.

15.00-16.30 CET

Jezik: engleski


15.00-15.15      O AFA i AI4VET4AI projektu

15.15-16.15      Prezentacija: Veštačka inteligencija - rodna ravnopravnost i etički aspekti- Prof. dr računarskih nauka Mirjana Ivanović

16.15-16.30      Diskusija

bottom of page