top of page

Prijavi se za drugi u nizu online panel u okviru projekta „Igraj se sa tatom“!

U poređenju s muškarcima, žene obavljaju tri puta više neplaćenih poslova, a od toga je 40% briga o deci. Kroz panel diskusiju, želimo da istražimo načine kako da zajedno preokrenemo igru i doprinesemo podjednakom uključivanju očeva u razvoj i odgajanje dece i brigu o porodici, kako bi porodični odnosi bili skladniji, deca srećnija i uspešnija u razvoju svojih talenata, a žene rasterećenije i spremnije da se više uključe u razvoj društva i ekonomije, rešavanje socijalnih i društvenih izazova, i kreiranje digitalne budućnosti koja se tiče svih nas.

Kada je u pitanju neplaćeni rad, postoje brojni načini na koji kompanije mogu da „uvaže“ ovaj rad, tako što će npr. ponuditi plaćeno odsustvo svojim zaposlenima, fleksibilne radne angažmane (skraćeno radne vreme, kompresovanu radnu nedelju, mogućnost rada od kuće…), subvencije za vrtiće, i sl. S obzirom da živimo u vremenu kada zaposlenima nije važna samo visina plate koju primaju, već su im važne vrednosti koje kompanija u kojoj rade ima, prava je prilika da vidimo kako to kompanije mogu da doprinesu povećanju rodne ravnopravnosti i ravnopravnog roditeljstva.   O tome kakve su politike kompanija u Srbiji kada je u pitanju ova tema, kao i kakvi su lični stavovi i iskustva naših panelista, čućete na drugom onlajn panelu u okviru serije razgovora "Igraj se s tatom", koji će se održati u četvrtak 30. jula u 14h. Prijavite se na linku ispod.    


Panelisti

Stefan Salom Cofounder and Director of Development, Infostud



Jovana Milutinović

Finance and Revenue Director, Nordeus

Dejan Đokić

Member of the Board, Asseco SEE

Lidia Vujičić

Project officer, UN Women



Moderator


Valentina Čolić Mihajlović Head of R&D, AFA



*Ovaj tekst je nastao u okviru projekta “Rodno odgovorno upravljanje – Preparaspodela neplaćenog rada", koji sprovodi Agencija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women), u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva i Britanske ambasade. Stavovi u ovom tekstu pripadaju isključivo autorima i autorkama, i ne predstavljaju nužno stavove UN Women, Ujedinjenog Kraljevstva i Britanske ambasade, Ujedinjenih nacija, ili bilo koje druge organizacije pod okriljem Ujedinjenih nacija.

bottom of page