top of page

PJOTR JELENSKI OTVORIO KONEFERENCIJU “DATA SCIENCE” U BEOGRADU

Updated: Nov 26, 2021

Izvršni direktor ASEE, Pjotr Jelenski, naglasio je da kompanije sve više ulažu u veštačku inteligenciju


Ovogodišnja Data Science konferencija, održana od 21. do 25. novembra u Beogradu, ugostila je Pjotra Jelenskog, Izvršnog direktora ASEE Grupe, kao jednog od glavnih govornika konferencije. Događaj je okupio međunarodne i domaće stručnjake iz oblasti nauke o podacima, mašinskog učenja, velikih podataka, i veštačke inteligencije (AI) kako bi se predstavila najnovija rešenja razvoja i inovativne industrijske primene ovih tehnologija u svetu.

Izlaganje Pjotra Jelenskog je otvorilo glavni deo ovogodišnje konferencije, naglasivši da u današnje vreme kompanije, a naročito finansijske institucije i kompanije iz oblasti trgovine sve više ulažu u rešenja na bazi veštačke ineligencije. “Prilagođena, jednostavna i brzo primenjiva rešenja, ušteda vremena i resursa kao i pravilno razumevanje kupca i automatizacija su danas ključ za uspeh svake IT kompanije“, zaključio je Jelenski.


Upravo se jedna od domaćih start-up kompanija, Things Solver, pre nepunih godinu dana pridružila ASEE grupi. Kroz svoje rešenje, Solver AI Suite, korišćenjem veštačke inteligencije i modela mašinskog učenja, omogućava klijentima efikasno upravljanje velikim količinama podataka. Jelenski je istakao da primena ovih tehnologija značajno povećava onlajn kupovinu, jer se preciznije analiziraju podaci, a samim tim se pruža bolja usluga klijentima. AI (veštačka inteligencija) omogućava „win-win” situaciju za kompaniju i krajnjeg korisnika. Istakao je da uprkos tome što je upravljanje podacima veliki trend, svaka kompanija treba pojedinačno da proceni sopstvene ciljeve i koristi, pre odluke o implementaciji ove tehnologije.


Primenom rešenja ASEE grupe i Things Solver-a, kompanije unapređuju iskustvo korisnika, ali i svoju konkurentsku poziciju.


Konferenciju Data Science je ispratilo 10.000 ljudi iz više od 130 zemalja, a izlaganja govornika i diskusije o svetskim trendovima iz oblasti veštačke inteligencije mogu biti praćene onlajn. Svi dodatni podaci, kao i zaključci sa konferencije, mogu se pronaći na https://datasciconference.com/

Comments


bottom of page