top of page

Nedelja inovacija ponovo u Beogradu od 20. do 24. maja!

Updated: Feb 21, 2019

Nedelja inovacija 2019 će biti organizovana pod nazivom How Innovation Can Accelerate The Impact Economy? i sa posebnim fokusom na pronalaženje ravnoteže između ekonomskog rasta i rešavanja društvenih i ekoloških izazova, kako bi se stvorili usovi za izgradnju održivog društva zasnovanog na jednakosti. U tom cilju želimo da dovedemo renomirane domaće i inostrane stručnjake koji će podelili znanje i informacije i omogućiti nam da se bolje prilagodimo promenama u globalnoj tehnološkoj i ekonomskoj arhitekturi sa posebnim osvrtom na etičke, moralne, pravne i političke posledice korišćenja tehnologija.


Nedelja inovacija stvara platformu za povezivanje nauke i privrede, i ima za cilj da jednom godišnje predstavi aktuelne trendove u inovacijama kroz uključivanje domaćih potencijala (naučnih instituta, start up zajednice, korporativnih lidera), kao i međunarodnih inovatora i lidera u ovoj oblasti.

Nedelja inovacija okuplja inovatore, pronalazače, industrijske lidere, digitalne divove i kreatori mišljenja koji će diskutovati o najnovijim trendovima i inovacijama u nauci, tehnologiji, dizajnu, kreativnosti, I&R i razvoju novih proizvoda i usluga koji mogu da imaju značajan uticaj na društvo.

Kroz povezivanje nauke i privrede, želimo da osnažimo i inspirišemo naredne generacije mladih žena u oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike kako bi obezbedili ravnopravnost i jednaku zatupljenost polova u poslovima budućnosti.


Poučeni prošlogodišnjim iskustvom, Nedelja inovacija 2019 će nastaviti sa inovativnim formatima koji će uključivati radionice, izložbe, okrugle stolove sa posebnim osvrtom na dinamičnu komunikaciju i uključivanje zainteresovanih posetilaca. Ovogodišnji program će se sastojati od nekoliko komponenti koje uključuju konferencijski deo, Start up i Innovative Country dane, kao i dodelu godišnjih nagrada za ideje i inicijative u oblasti inovacija.


Opširnije uskoro!

bottom of page