top of page

Apsolutna pobednica velikog međunarodnog matematičkog takmičenja

Updated: Mar 5, 2020

Jelena Ivančić, učenica Matematičke gimnazije osvojila je zlatnu medalju i prvo mesto na velikom međunarodnom takmičenju u Bukureštu – Romanian Master of Mathematics (RMM 2020). Na takmičenju, koje se održalo od 26. februara do 3. marta, je učestvovalo 19 najboljih srednjoškolskih reprezentacija iz celog sveta – Rusija, SAD, Francuska, Velika Britanija, Indija.


Naši srednjoškolci, svi učenici Matematičke gimnazije postigli su vrhunske rezultate. Pored Jelene, medalje su osvojili i Dobrica Jovanović, Vukašin Mihajlović, Miloš Milićev, Irina Đanković i Jovan Toromanović.

Jelena Ivančić je bila gost na trećem AFA Women’s Leadership Summit-u, koji je održan u oktobru 2019, u Beogradu. Tom prilikom je u razgovoru sa našom velikom glumicom Anicom Dobrom izjavila: “Primetila sam da uvek dok sviram, melodija teče sve dok ne počnem da razmišljam o tome koja je sledeća nota i u tom trenutku počinjem da grešim; slično je i u matematici”. Veoma smo ponosni na Jelenu i uspeh mladih matematičara i želimo im puno uspeha i nagrada u daljim takmičenjima.


Vođama tima i takmičarima čestitamo i zahvaljujemo što našu državu predstavljaju na najbolji mogući način.



bottom of page