top of page

Najbolji poslodavci, fakulteti i studenti zajedno na Talent Development Forumu 14. aprila

Bliži se dan susreta talent zajednice! Sledećeg četvrtka, 14. aprila, održava se AFA Talent Development Forum 2022koji će uživo okupiti do 100 ljudi, dok će ostali zainteresovani moći da prate live streaming u toku celog dana. Registrujte se odmah kako biste dobili link za praćenje i iz prve ruke čuli stavove, razmišljanja i prakse najboljih kompanija, fakulteta i stručnjaka na temu “Kreiranje i razvoj talenata – odgovornost obrazovog ili poslovnog sektora?”. Mladi talenti koji se ranije registruju na događaj imaće priliku da nakon odslušanog događaja dostave svoj CV koji će organizatori Foruma proslediti poslodavcima s događaja.


Na događaju će govoriti eksperti iz sveta biznisa, obrazovanja, diplomatije i državnih institucija, a celu agendu možete videti na sajtu Talent Development inicijative.



Centralna tema Foruma otvara pitanje odgovornosti za razvoj mladih talenata i poziva obrazvoni i poslovni sektor na veću saradnju


Ideja centralnog okruglog stola je da pozove poslovni sektor da se više uključi u obrazovanje mladih tokom ili nakon studija, ali isto tako i da pozove obrazovni sektor da više sarađuje sa poslovnim i postane agilniji u prilagođavanju brzim promenama usled tehnološke revolucije. O tome će za centralnim okruglim stolom diskutovati Gabrijela Grujić Garić, pomoćnica ministra prosvete i kreatorka Nacionalnog modela dualnog i preduzetničkog obrazovanja, Nada Tubić, Channel Manager for EBG, Huawei Technologies, Mirjana Kovačević, rukovoditeljka Centra za edukaciju i direktorka Poslovne akademije PKS, i Dragan Lončar, redovni profesor Ekonomskog fakulteta i partner i direktor Peterhof Consulting.


Na događaju će se govoriti i o agilnom razvoju talenata, prednostima jedinstvenog finskog sistema obrazovanja, spremnosti diplomaca za tržište rada, kontinuiranom učenju, kao i promenama koje IT sektor donosi kada je u pitanju regrutacija, razvoj i zadržavanje talenata. Fokus ovogodišnjeg Foruma će upravo biti na IT sektoru, uzimajući u obzir eskponencijalni rast i razvoj koji taj sektor doživljava poslednjih godina, menjajući usput i celu paradigmu upravljanja talentima.


Takođe, Talent Development Forum 2022 donosi i novine u odnosu na prethodni! Publika će ove godine, pored standardnih formata kao što su keynote govori, okrugli stolovi i panel diskusije, moći da čuje i dvougao koji će sučeliti korporativni i obrazovni sektor, kao i studentsku debatu koja će sučeliti studente debatere sa Ekonomskog fakulteta i Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu.


Glavni partner događaja je kompanija Huawei Technologies, a podršku su pružile i druge kompanije koje prepoznaju značaj ulaganja u mlade talente, kao što su Carlsberg, Trizma, Tenderly i Addiko banka. Pored same podrške događaju, kompanije koje smatraju da imaju najbolje prakse za razvoj talenata mogu da se prijave i za osvajanje nagrade u jednoj od 8 kategorija! Pitanje razvoja talenata je pitanje razvoja budućnosti i upravo zato inspirisanje cele zajednice da se kontinuirano bavi talentima mora biti prioritet, a ne plan za budućnost. Najbolji će biti nagrađeni i svečano predstavljeni publici i učesnicima na ceremoniji zatvaranja događaja.


AFA je u toku prethodnih godina zajedno sa svojim korporativnim partnerima prepoznala izazove sa kojima se poslodavci suočavaju kada su u pitanju sveži diplomci i njihova spremnost za tržište rada. Aktivnosti koje adresiraju probleme koje AFA i njeni partneri zajednički rešavaju su najpre osvešćivanje o izazovima s kojima se svi akteri na tržištu rada suočavaju i iznalaženje rešenja na godišnjim Talent Development Forumima, ali i kroz pojedinačne inicijative koje su pokrenute ili se pokreću.


Učestvujte i vi u AFA Talent Development Forumu! Sve informacije o događaju kao i prijave možete pronaći na zvaničnom web sajtu događaja https://talent.afa.co.rs/

bottom of page