top of page

Levi9 i AFA: korporativni partneri koji zajedno grade svet jednakih mogućnosti

Kada se spoje dobre energije, zajedničke ideje i isti pogledi na budućnost, korporativno partnerstvo nastaje kao logičan korak. Zadovoljstvo nam je što je Levi9 od ovog proleća deo naše korporativne porodice i što ćemo zajedničkim snagama raditi na osnaživanju žena i devojčica u STEAM oblastima, kao i na razvoju novih generacija talenata koji definitivno menjaju pravila po kojima funkcioniše tržište rada (i u tome imaju našu punu podršku). O saradnji AFA i Levi9 i lepim vestima koje stižu iz redova Najnera, razgovarali smo sa Jelenom Vasilev Novčić, employer branding menadžerkom kompanije Levi9.


1. Levi9 se ovog juna priključio AFA Talent development inicijativi i imali smo prilike da čujemo na koje načine razvijate talente. Od nedavno imate i alumni program. Kakve rezultate donosi vaša razvojna praksa i u kom pravcu planirate da nastavite ulaganja u zaposlene?

Levi9 je IT kompanija koja je osnovana u Srbiji, u Novom Sadu, pre 16 godina. Kroz vreme su se menjale lokacije, tehnologije, klijenti, gradovi, otvarane su nove kancelarije i pokrenuti novi razvojni centri, ali ono što je ostalo konstanta jeste briga o ljudima. Iskustvo Najnera je u fokusu ne samo talent i employer branding tima, već i njihovih Department menadžera - kako u smislu tehničke ekspertize, tako i podrška u ličnom razvoju. Levi9 akademija je program koji pod istom kapom okuplja različita učenja, kroz kurseve, obuke, rad na projektima, deljenja znanja i iskustva, nešto što zovemo blended learning approach. Do sada smo imali već nekoliko slučajeva da se kolege posle prekida vraćaju u Levi9, što nam pokazuje da je to radno okruženje baš po njihovoj meri. Perspektivu u Levi9 uvek gledamo dugoročno, pa želimo i da naše veze sa kolegama i klijentima budu takve – tako je inicijativa održavanja dobrih veza sa nekadašnjim kolegama pretvorena pretvorena u Levi9 Alumni Klub.


2. Čestitamo Levi9 na globalnoj tituli World class Work place 2021. Šta je to što biste izdvojili kao najveće adute i kvalitete vaše kompanije, koji su vas svrstali među najpoželjnije poslodavce na globalnom nivou?


Ovo laskavo priznanje stiže nam iz Holandije, od nezavisne agencije Effectory koja se bavi istraživanjem zadovoljstva zaposlenih. Naš rezultat je 7.9, što je više od proseka, a ova devetka nam je posebno izmamila osmeh. Ljudi jesu najveća snaga i vrednost naše kompanije. Sigurna sam da su personalizovani pristup edukaciji i profesionalnom razvoju važni isto koliko i Levi9 kultura, projekti i prilika da se svaki dan napravi konkretan uticaj. Ako ste već čuli priču o tome kako je ova IT kompanija dobila svoj naziv, po kometi Shoemaker-Levy9 koja je pogodila Jupiter i trajno promenila svemir, razumete koliko je pravljenje razlike zajednički sadržalac za sve naše akcije. U Srbiji Levi9 broji više od 600 IT eksperata koji vole ono što rade i to gde rade, a to priznanje je još važnije od svake titule, baš kao što je i svaki od razloga zašto je dobro biti Najner.


3. Zašto vam je bilo značajno da se priključite AFA zajednici?


Trećina zaposlenih u Levi9 su žene, naš CEO u Amsterdamu je dama, a koleginice u menadžment timovima koje predvode srpski razvojni centar su brojnije. Kod nas je između Najnera i Najnerki znak jednakosti, ali razumemo da je situacija generalno drugačija i da je potrebno uložiti napore u aktivnosti kao što su rana edukacija devojčica, motivacija kroz povezivanje i učenje od rol-modela, podrška za profeisonalni razvoj… Biti deo AFA zajednice kao korporativni partner znači da smo na zajedničkom tragu važnih akcija i da gledamo u istom pravcu.

bottom of page