Legendarni Apple dizajner Jony Ive pomagaće Airbnb-u na budućim proizvodima

Airbnb je najavio saradnju sa bivšim šefom Apple dizajna Jony Ive-om na narednim proizvodima.

Platforma za izdavanje smeštaja Airbnb angažovala je bivšeg Apple dizajnera Jony Ive-a i njegovu novu dizajnersku firmu LoveFrom za kreativog savetnika, pre svog izlaska na berzu, odnosno objavljivanja inicijalne javne ponude (IPO), samo nekoliko meseci nakon što je pandemija preokrenula turističku industriju i primorala startup da otpusti četvrtinu svojih zaposlenih.


Jony Ive je prošle godine napustio Apple nakon skoro 30 godina kako bi osnovao svoju kompaniju. Apple je i dalje glavni klijent njegove nove firme s obzirom da je poznato da je Ive jedan od ljudi zaslužnih za realizaciju iMac, iPod i iPhone uređaja.


Izvršni direktor kompanije Airbnb Brian Chesky je dizajnerima nekoliko meseci ranije spominjao potencijalnu saradnju sa Jony Ive-om, a poznato je da su Ive i Chesky dobri prijatelji već dugi niz godina. Sarađivali su 2014. godine na redizajnu Airbnb logoa, a godinu dana kasnije, kada je Chesky svrstan među 100 najuticajnijih ličnosti, Ive je napisao tekst o njemu za Time. Chesky je često govorio kako u Apple-ovoj dizajnerskoj moći vidi izvor inspiracije za turističku kompaniju.


Izvor: https://edition.cnn.com/2020/10/22/tech/apple-jony-ive-airbnb/index.html

AFA
Asocijacija za afirmaciju žena

Gospodar Jovanova 2

11000 Belgrade, Serbia

+381 (0)11 218 0533

office@afa.co.rs

Quick Links

© 2019 created by AFA

  • LinkedIn - White Circle
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • YouTube - White Circle
  • Twitter - White Circle