top of page

KORPO-PRIČE: Konkurs OTP banke GENERATOR ZERO 2023

Nova članica AFA zajednice, OTP banka Srbija, pokrenula je šesti ciklus konkursa GENERATOR ZERO 2023, posvećen podršci i nagrađivanju inovativnih i održivih projekata koji doprinose smanjenju karbonskog otiska i rastu zelene ekonomije.


Poziv će biti otvoren do 15. marta 2023. godine i po drugi put biti posvećen podršci i nagrađivanju inovativnih i održivih projekata koji doprinose smanjenju karbonskog otiska i rastu zelene ekonomije.



Pored inovatora, startap kompanija, mikro, malih i srednjih preduzeća, mogućnost učešća na ovogodišnjem konkursu GENERATOR ZERO 2023 imaju i socijalna preduzeća, kao i organizacije civilnog društva koje nisu korisnici budžetskih sredstava.


S obzirom na to da smo prošle godine dobili veliki broj originalnih i kreativnih prijava izuzetnog kvaliteta, procenili smo da je doprinos očuvanju životne sredine zapravo i dalje neispričana priča i da ima mnogo razloga da i ovaj ciklus posvetimo istoj temi,“ poručuju predstavnici OTP banke.


Projekat može biti u okviru bilo koje od navedenih tema:

  • Održivi izvor hrane

  • Održivi materijali

  • Održivo pakovanje

  • Obnovljivi izvori energije/alternativni izvori sa niskim sadržajem ugljenika

  • Zelene zgrade

  • Održivi transport

  • Lanac snabdevanja bez otpada

  • Iznenadite nas - sve što mislite da doprinosi našem cilju smanjenja karbonskog otiska i rastu zelene ekonomije!


Najbolje očekuju vredne nagrade.


Nagrada za pobedničko rešenje je 2 miliona dinara i dugoročna ekspertska podrška na polju poslovne ekspanzije i pronalaženja novih razvojnih mogućnosti, uz prezentovanje rešenja u OTP Lab inovacionom hub-u matične OTP Grupe, kao i u investicionom fondu Portfolion.


Rešenja koja budu izabrana za finaliste, imaće priliku da se predstave i osvoje nagrade od partnera na projektu: ICT HUB, Mastercard, Projekat Srbija Inovira finansiran od strane USAID-a, Inicijativa Digitalna Srbija, Beogradska otvorena škola, Netokracija, kompanije Schneider Electric i MPC, Blic i organizacija Supernatural.


Pozivamo vas da budete generatori zelenih promena i prijavite svoj projekat ili rešenje koje doprinosi smanjenju karbonskog otiska i zelenoj tranziciji. Prosledite informaciju o konkursu svima koje prepoznajete kao potencijalne učesnike.


Sve informacije o uslovima učešća dostupne su na Generator sajtu.

Prijavite se!

bottom of page