top of page

Konkurs za najbolje ženske inovativne preduzetničke ideje!

Kabinet ministra za inovacije i Grad Beograd su raspisali konkurs za najbolju žensku inovacionu preduzetničku ideju u 2019. godini. Najboljih pet će dobiti finansijsku podršku za sprovođenje svoje ideje u iznosima od 400.000 do 2.000.000 dinara.


Ovaj poziv je raspisan u okviru Programa podrške razvoju i promociji ženskog inovacionog preduzetništva koji ima za cilj sistemsko unapređenje i afirmaciju ženskog preduzetništva kroz direktnu podršku za sprovođenje ideja i podizanje kapaciteta kod žena. Glavne aktivnosti Programa će biti usmerene na uspostavljanje komunikacionog okvira za promociju ženskog preduzetništva, razvijanje svesti i podizanje poslovnih kapaciteta preduzetnica.


Razvoj ženskog preduzetništva u Srbiji je već nekoliko godina na uzlaznoj putanji, o čemu govori i podatak da je udeo ženskog preduzetništva u ukupnom broju aktivnih preduzeća 25,8% što je veoma blizu evropskog proseka. Kada govorimo o delatnostima više žena odlučuje da se oproba u sektoru komunikacija, marketingu, dizajnu i bankarstvu što ukazuje na veliki razvojni potencijal u budućnosti. Ekonomsko osnaživanje žena i rodna ravnopravnost su ključni uslovi za razvoj boljeg društva, razvoj privrede i opšte blagostanje.


Konkurs je namenjen preduzetnicama ili privrednim društva čiji su osnivači žene (50% vlasništva) kao i timovima pod vođstvom osobe ženskog pola. Jedna od značajnih komponenti konkursa je i uticaj predložene ideje na kvaliteta života građana Beograda i doprinos zajednici. Rok za podnošenje biznis ideja je 4. mart 2019. godine. Više informacija o uslovima konkursa možete pronaći na sledećem linku.


bottom of page