top of page

UNICEF i SGA organizovali konferenciju o odgovornom gejmingu i deci

Updated: Jun 4, 2021

U sredu, 2. juna sa početkom u 18h, UNICEF u Srbiji i SGA organizovali su prvu u nizu konferencija koje će se baviti uticajem gejming industrije na decu i mlade. Konferencije su deo saradnje u okviru strateškog partnerstva koje su SGA i UNICEF započeli prošlog meseca.



Kako deca i mladi u Srbiji gejmuju?

Kakva su im iskustva na digitalnom igralištu?

Koje su im preporuke za gejming industriju?


Odgovore na ova pitanja dali su učesnici konferencije Deca i gejming industrija: mogućnosti i izazovi, koju su zajednički organizovali Srpska asocijacija industrije video igara (SGA) i UNICEF.


Srpska gejming industrija tokom poslednjih nekoliko godina beleži snažan rast od više od 20% na godišnjem nivou, dok je broj uspešnih domaćih kompanija sve veći. Gejming daje deci priliku da se povežu sa prijateljima širom sveta, da nauče da sarađuju sa drugima, steknu nove veštine i da se lepo zabave. Međutim, kao i kod drugih onlajn aktivnosti u kojima učestvuju deca, tokom gejminga mogu se doživeti i negativna iskustva.


Kako navode organizatori, na konferenciji je predstavljeno i prvo nacionalno istraživanje o uticaju gejming industrije na decu koje je sproveo UNICEF putem svoje U-Report platforme, a na osnovu svojih “Preporuka za onlajn gejming industriju o njenom uticaju na decu”.


Više detalja o temama, govornicima i panelistima iz svetskog i domaćeg gejming ekosistema možete pročitati u agendi koja se nalazi u nastavku, a događaj čiji je domaćin bila kompanija Nordeus mogao je da se prati u direktnom online prenosu putem Zoom platforme.



Izvor: https://www.unicef.org/serbia/medija-centar/vesti/unicef-i-sga-predstavljaju-program-o-odgovornom-gejmingu-i-deci

bottom of page