top of page

Kolekcionar i preduzetnik instalira automate sa besplatnim maskama za lice

Updated: Apr 15, 2020

Preduzetnik i kolekcionar, Adrian Cheng doniraće besplatne hirurške maske građanima Hong Konga. U narednim nedeljama planirana je instalacija 35 automata na 18 lokacija širom Hong Konga na njegovu inicijativu “Mask to Go”.

Mašine su dizajnirane posebno kako bi pomogle stanovnicima Hong Konga koji su veoma osetljivi. Startna isporuka će sadržati 10 miliona maski za lice. Stanovnici će moći da zahtevaju pakovanje od pet maski svake nedelje, prethodno se registrujući na mreži za „pametnu otkupnu karticu“. Kartica će osigurati da ljudi ne moraju čekati u dugim redovima kako bi dobili svoje pakete.


Cheng, osnivač uticajne fondacije umetnosti K11 iz Hong Konga, naglasio je važnost pružanja maski pojedincima iz zajednica sa niskim primanjima koji često moraju da koriste istu masku više od jednom. Cheng je izjavio: „Obezbeđujući doslednu isporuku medicinskih maski za lice i distribuirajući ih putem ovih dozatora, osiguravamo higijenski i bezbedan način da maske dođu u ruke onima kojima su najpotrebnije.“


bottom of page