top of page

KINDLE EQUALITY: Predstavljanje rezultata u Srbiji


AFA u utorak 20. juna u 12 časova u Beogradu organizuje Predstavljanje rezultate u Srbiji projekta „Nastavnici za buduće generacije - PROBUDIMO JEDNAKOST“. Pozivamo vas da se pridružite i saznate kakvo je stanje u našim osnovnim školama po pitanju rodnih stereotipa, a potrebno je samo da na mejl office@afa.co.rs potvrdite prisustvo.

„Kindle Equality - Jednakost IN, stereotipi OUT“ traje od 2021. i završava se ovog meseca tokom kog su sprovedeno istraživanje o rodnim stereotipima u osnovnim školama u Srbiji i Hrvatskoj, radionice za prosvetne radnike koji su znanje implementirali na terenu, a razvijeni su i obrazovni materijali – priručnik, interaktivne karte i platforma za edukaciju na temu, koji mogu da pomognu nastavnicima da prepoznaju stereotipe i aktivno doprinesu ostvarivanju jednakosti među učenicima i učenicima. Rezultati projekta biće predstavljeni u utorak, a iskustvo će podeliti i prosvetni radnici škola iz Srbije koje su učestvovale u projektu, među kojima su OŠ „Petar Vragolić“ Ljubovija, OŠ „Dragomir Marković“ Kruševac, OŠ „Dr Boško Vrebalov“ Melenci, OŠ „Maršal Tito“ Padina, OŠ „Dositej Obradović“ Vražogrnac, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Beograd i OŠ „Milan Rakić“ Mionica.

Projekt „Nastavnici za buduće generacije - PROBUDIMO JEDNAKOST“ namenjen je otklanjanju rodnih stereotipa u školi. Stereotipi oblikuju različita očekivanja od učenika i učenica, što utiče na njihovu sliku o sebi, odnose s drugima, na uspešnost u školi i izbor budućeg obrazovanja i zanimanja. AFA je partner uz koordinatora MODE 1 i Grad Zagreb iz Hrvatske, a projekat je kofinansiran kroz program Evropske unije Prava, jednakost i građanstvo (REC), dok je Ministarstvo prosvete pružilo podršku sprovođenju projekta na teritoriji Srbije.

Vidimo se!


KINDLE EQUALITY - PREDSTAVLJANJE REZULTATA U SRBIJI Utorak, 20.6.2023, Gospodar Jovanova 2, Beograd


AGENDA

12.00-12.15 Otvaranje

12.15-12.45 Predstavljanje projekta, aktivnosti, rezultata istraživanja, alata

12.45-13.00 Diskusija

13.00-13.30 Koktel i umrežavanje

bottom of page