top of page

Karanovic & Partners objedinili aktuelne zakonodavne mere u vezi COVID-19

Od izbijanja krize izazvane pandemijom virusa COVID-19, život većine ljudi se u potpunosti izmenio. Izmenile su se uobičajene rutine ljudi, poput svakodnevne kupovine, odlaska i rada na poslu, odlazak dece u vrtiće i škole.

Trenutno, u mnogim delovima sveta granice su zatvorene, aerodromi, hoteli i kompanije zatvoreni, a škole otkazana. Ove predviđene mere kidaju socijalnu strukturu nekih društava i ruše mnoge privrede. Mnogo toga ostaje neizvesno, dok analitičari kažu da bi pandemija i mere koje se preduzimaju mogle trajno da promene načine na koje živimo i radimo u budućnosti.


Primetno je da izbijanje COVID-19 kontinuirano utiče na kompanije širom jugoistočne Evrope. Tom prilikom, vlasti kreiraju drastične mere kako bi zaustavile širenje epidemije i suzbile uticaj epidemije koronavirusa. Timovi iz Karanovic & Partners se trude da isprate promene i pruže uvid o tome kako se nositi sa trenutnom situacijom.


Kancelarija objavljuje uvide i analize ključnih mera koje su vlade u regionu uvele u borbi protiv širenja COVID-19. Tom prilikom, Višnja Filipović, menadžer komunikacija, izjavila je sledeće:


Ovo nije prva pandemija koja je zahvatila čovečanstvo, a svakako nije ni poslednja. Međutim, činjenica je da je svet suočen sa najdrastičnijim merama i odricanjima od ličnih sloboda, gledajući kroz prizmu širenja zarazne bolesti. Teško je reći šta će se dalje dešavati - do nas svakodnevno dolazi pregršt novih informacija o merama koje se preduzimaju u cilju suzbijanja zaraze, koje u hiperprodukciji i izuzetno brzom širenju informacija postaje sve teže i teže ispratiti. Nama u Karanovic & Partners je od suštinskog značaja da budemo upoznati sa tim merama do najsitnijih detalja. Sve ono što mi na dnevnom nivou pratimo smo probali da sistematizujemo i sumiramo na COVID-19 stranici na našem sajtu. Na njoj se nalazi pregled svih mera donetih u 7 jurisdikcija sa kojima sarađujemo, a koji može biti dragocen izvor informacija ne samo poslovnom svetu, već i građanima kojima je bitno da budu u toku sa donetim merama.


Zvaničan sajt sa sadržajem koji se ažurira na dnevnoj bazi možete pronaći ovde.

bottom of page