top of page

Kako da ostanete u top formi uprkos godinama

Valunzi. Ponekad depresija. Ponekad nesanica. Umor. Često osteoporoza. Simptomi kojih se mnoge zene pribojavaju, a mnoge ih osete i na svojoj koži. Neke su srećnice da simptome menopauze i ne osete, a neke su snalažljive pa uspevaju da nadju rešenje.



U kom obimu i periodu će se javiti tegobe je individualno, razlikuje se od žene do žene i ne korespondira uvek sa izostankom menstrualnog ciklusa, ali je sve posledica naglog pada estrogenih hormona. Promene zahvataju gotovo sve organe. Koža postaje suva, dehidrirana I bolna na dodir.Javlja se suvoća vagine sa izmenjenim pH vrednostima što rezultira osećajem zatezanja, peckanja i pojavom čestih urinarnih infekcija. Kako estrogen ima ulogu u zaštiti krvnih sudova, dolazi do njihovog oštećenja, do pojave kardiovaskularnih tegoba, porasta srčanog pritiska, i mogućeg srčanog ili moždanog udara.


Prirodni proizvod sa 5 aktivnih principa koji svojim sinergističkim delovanjem omogućavaju optimalan efekat kod prevazilaženja problema perimenopauze je Femevall.


Crvena detelina se smatra jednim od najbogatijih izvora fitoestrogena-izoflavona i doprinosi olakšavanju simptoma hormonskih varijacija. Pokazuje pozitivan efekat na snižavanje holesterola, prevenciju osteoporoze, smanjenje verovatnoće nastanka krvnih ugrušaka i arterijskih plakova.


Hmelj ispoljava pozitivan efekat u vidu smanjenja talasa vrućine i pojačanog znojenja, nemira i nervoze.


Vitamin E kao snažan antioksidans, koristan je u borbi protiv starenja, a pomaže i u zadržavanju prirodne vlažnosti.


Vitamin D3 je važan za mineralizaciju kostiju i zuba i dobru iskoristljivost kalcijuma unetog hranom i sprečavanje osteopenije i osteoporoze. Takođe, pokazuje i antikancerogeno, antioksidativno kao i blago antidepresivno dejstvo.


Pivski kvasac je bogat izvor B vitamina kao i selena i hroma. Vitamini B grupe značajni su za dobar metabolizam ugljenih hidrata, masti i proteina, ali i pravilno funkcionisanje nervnog sistema i zdrav izgled kože, kose i noktiju. Selen je značajan za proizvodnju hormona štitne žlezde i kao sastavni deo antioksidativnog sistema u organizmu, dok hrom pozitivno utiče na regulaciju nivoa glukoze.


Zahvaljujući ovako kompleksnom sastavu, Femevall tablete su topla ženska preporuka u prevazilaženju svih tegoba koje prate perimenopauzu i menopauzu.

bottom of page