top of page

Još 9 dana za prijave za "Kampanje Sa Svrhom" 2022

Prijave za konkurs za KAMPANJE SA SVRHOM 2022 - Festival društveno odgovorne komunikacije otvorene su do 20.10.2022!


"Kampanje sa svrhom" prepoznaju, odlikuju i podstiču društveno odgovornu komunikaciju namenjenu dobrobiti dece i pojedinca, ali i društva u celini.


Kampanja koja ponese titulu "KAMPANJE SA SVRHOM" je kampanja koja je koristila moć komunikacija da dotakne određeni društveni problem vezan za decu ili pojedinca, skrene pažnju javnosti na njega i ponudi moguća rešenja, kao i kampanja koja je direktno uticala na poboljšanje uslova života dece i pojedinca u Srbiji.


Za titulu "Kampanje sa svrhom" mogu konkurisati i one kampanje koje nisu direktno imale za temu decu i dobrobit dece, ali su uticale na dobrobit pojedinca, a time indirektno i na dobrobit dece i društva. To se odnosi na CILJEVE ODRŽIVOG RAZVOJA koje su definisale Ujedinjene nacije (Globalni ciljevi za održivi razvoj)."KAMPANJE SA SVRHOM" smatraju da je održivi razvoj neraskidivo povezan sa budućim generacijama. Društvena odgovornost i održivost su povezani sa onima koji tek dolaze, jer održivost znači da stvaramo uslove za njihovo sutra. Inspirisani filozofijom Marije Montesori, koja kaže da "naša nastojanja za dobrobit čovečanstva znače da to prenstveno radimo za dete" festival društveno odgovornih kampanja ima za cilj prvenstveno dobrobiti deteta i pojedinca, ali time i društva u celini" - podseća Tijana Adamov Ignjatović, osnivač Festivala KAMPANJE SA SVRHOM i Udruženja "ŽUTE PATALONE – Inicijative za proučavanje detinjstva i Koncept inkubatora društvene odgovornosti". Baš zato što se kompanije sada suočavaju sa novim izazovima, ciljevi održivog razvoja postaju još važnija agenda. Sve kampanje koje za cilj imaju unapređenje jednog od 17 ciljeva održivog razvoja mogu da se kandiduju za titulu KAMPANJE SA SVRHOM.


Titula "KAMPANJE SA SVRHOM" se potvrđuje dobijanem STATUETE “KAMPANJE SA SVRHOM". Festival proglašava i tri najbolje društveno odgovorne kampanje koje će biti odlikovane glavnim priznanjem - SPECIJALNOM STATUETOM KAMPANJE SA SVRHOM (KAMPANJE SA SVRHOM GRAND PRIX). Statuete se izrađuju od biorazgradivog materijala koji je proizveden od obnovljnih biljnih resursa.


"KAMPANJE SA SVRHOM" su prvi festival društveno odgovorne komunikacije u Srbiji. Odabir kampanja kojima se dodeljuje Titula KAMPANJE SA SVRHOM, obavlja "Tim počasnih selektora" sastavljen od priznatih i dokazanih stručnjaka iz oblasti društveno odgovorne komunikacije, održivog razvoja, marketinške teorije i prakse i brige o dobrobiti deteta.


Pravilnik konkursa za «Kampanje sa svrhom» 2022 možete pronaći na linku.


Korisni linkovi:

bottom of page