top of page

📢 IZDVAJAMO: Ključni govornici i sesije koje možete čuti u četvrtak na Talent Development Forumu

Finski ambasador Kimo Lähdevirta o prednostima jedinstvenog finskog sistema obrazovanja

Finska je verovatno najbolji primer zemlje koja je ozbiljno shvatila pitanje obrazovanja. Da li ste znali da Finska nema standardizovane testove i da se sva deca širom ove zemlje ocenjuju na individualnoj osnovi? U Finskoj je praksa da u jednom razredu predaju dva ili čak tri nastavnika koja se međusobno nadopunjuju i pomažu učenicima koji nisu savladali određeni deo gradiva. U učionici se neguje vršnjačko obrazovanje, pa tako i učenici međusobno pomažu jedni drugima i stvaraju jedinstven proces učenja. Ono čime se Finci mogu ponositi jeste činjenica da je u ovoj zemlji pojam „odliv mozgova” skoro pa u potpunosti nepoznat.


Finski ambasador u Srbiji, Kimo Lähdevirta, koji će nam dodatno približiti sistem obrazovanja u Finskoj, bio je prvi sekretar u jedinici Ujedinjenih Nacija i evropski dopisnik u odeljenju za politiku. On će nam govoriti o dobrim praksama i poučnim lekcijama o tome šta sve možemo da naučimo iz finskog sistema obrazovanja. Side chat sa ambasadorom ćete moći da slušate od 14:15 do 15:15h.


Pridružite nam se u četvrtak na Talent Development Forumu kako biste čuli više o ovoj temi!📚


Evi Prokopi, profesorka i višestruko nagrađivana HR ekspertkinja, savetnica Harvard Business Review pričaće nam na temu Agilnog razvijanja talenata i kako da razvijamo talente na najbolji mogući način


Evi je živela u 6 zemalja i radila sa ljudima iz 58 različitih zemalja širom sveta - ima izuzetno iskustvo u regrutaciji, vođenju i obučavanju timova i jedna je od TOP 100 HR influensera na svetu u 2020. godini. Ona će nam kroz svoj keynote govor otkriti interesantne uvide o gilnom razvoju talenata (Agile Talent Development)!


Keynote govor profesorke Evi Prokopi možete čuti u periodu od 14:00 do 14:15h. 🙋‍♀️



Kreiramo li talente prema trenutnim ili budućim potrebama privrede, koliko su studenti pripremljeni za tržšte rada, da li je obrazovni sistem prilagođen kontinuiranim inovacijama na tržištu?


O tome će u okviru panel diskusije powered by Huawei govoriti Zorica Grba, Senior Delivery Manager u kompaniji Huawei Technologies, Aleksandar Neškovic, redovni profesor na ETF-u, Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i Ninoslava Petrović, direktorka za HR operacije i analitiku u kompaniji Yettel.


Ovaj panel možete ispratiti u periodu od 11:50 do 12:35h, vidimo se!⏰




Ove godine na TDF-u imamo i neke NOVE FORMATE!


STUDENTSKA DEBATA pod stručnim nazivom “Ovaj Dom veruje da je odgovornost za kreiranje i razvoj talenata više na poslodavcima nego na obrazovnom sektoru” sučeliće studente debatere sa Ekonomskog fakulteta i Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, koji će diskutovati na temu odgovornosti razvijanja talenata.



Šta debata JESTE?

🙋‍♀️ JASNA I USMERENA RASPRAVA DVE ILI VIŠE SUPROTSTAVLJENIH STRANA.


Šta debata NIJE?

🙅‍♂️ DEBATA NIJE PROGRAM BEZ KONCEPTA, U KOME SE UČESNICI SVAĐAJU I UPADAJU DRUGIMA U REČ.


Debatu možete ispratiti u periodu od 17:30 do 18:00h.



DVOUGAO pod nazivom „Razvoj talenata iz ugla korporativnog vs. edukativnog sektora“ ugostiće profesorku Branku Novčić Korać, docentkinju na FONu, i Violetu Ilinčič, HR direktorku AIK banke.


Ove dve dame će dati svoja viđenja i odgovore na identična pitanja, a možete ih slušati od 15:15 do 15:30.




Da li se slušamo u četvrtak?!


Naš savet je da se prijavite ovde i online ispratite raznovrsan i zanimljiv sadržaj koji smo pripremili za vas! Celu agendu možete videti na ovom linku! E-vidimo se!💻☕

bottom of page