top of page

Inicijativa "More Girls in STEAM" i ove godine podržana od strane Kanadske ambasade!

Poznato je da oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva, umetnosti i matematike predstavljaju neke od najbrže rastućih i najplaćenijih poslova budućnosti. Ipak, devojke i žene još uvek nisu u rangu sa muškarcima kada su u pitanju znanja i veštine u ovim oblastima.


Inicijativa "More Girls in STEAM" ima za cilj da osnaži i inspiriše devojčice i devojke da se bave naukom, tehnologijom, inženjerstvom, umetnošću i matematikom, kako bi žene u budućnosti bile podjednako zastupljene u poslovima visoke dodate vrednosti i ravnopravno učestvovale u kreiranju nove digitalne civilizacije.


Inicijativa je dobila podršku Kanadske ambasade drugu godinu zaredom!



Zanimljiv podatak govori da od 30% devojaka koje diplomiraju na STEAM fakultetima, samo 7% se zapravo zaposli u STEAM sektoru, a to je samo jedan od razloga zbog kog je AFA organizacija fokusirana na pružanje podrške i osnaživanje devojčica i devojaka da se bave STEAM oblastima.


U okviru ove inicijative, AFA razvija i onlajn platformu pod nazivom MOGIS (More Girls in STEAM), koja će objediniti devojčice i devojke zainteresovane za STEAM oblasti, s jedne strane, i mentorke i kompanije koje su lideri u ovim oblastima, s druge strane. Platforma će pružiti dugoročnu podršku devojkama i devojčicama koje se zaintersuju za STEAM, kroz pružanje relevatnih informacija o tehnološkim novitetima, aktuelnim dešavanjima u STEAM oblastima, kao i pozivima za radionice, hakatone, prakse ili prilike za zapošljavanje.

bottom of page