top of page

Inicijativa "More Girls in STEAM" i ove godine podržana od strane Kanadske ambasade!

Poznato je da oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva, umetnosti i matematike predstavljaju neke od najbrže rastućih i najplaćenijih poslova budućnosti. Ipak, devojke i žene još uvek nisu u rangu sa muškarcima kada su u pitanju znanja i veštine u ovim oblastima.


Inicijativa "More Girls in STEAM" ima za cilj da osnaži i inspiriše devojčice i devojke da se bave naukom, tehnologijom, inženjerstvom, umetnošću i matematikom, kako bi žene u budućnosti bile podjednako zastupljene u poslovima visoke dodate vrednosti i ravnopravno učestvovale u kreiranju nove digitalne civilizacije.


Inicijativa je dobila podršku Kanadske ambasade drugu godinu zaredom!Zanimljiv podatak govori da od 30% devojaka koje diplomiraju na STEAM fakultetima, samo 7% se zapravo zaposli u STEAM sektoru, a to je samo jedan od razloga zbog kog je AFA organizacija fokusirana na pružanje podrške i osnaživanje devojčica i devojaka da se bave STEAM oblastima.


U okviru ove inicijative, AFA razvija i onlajn platformu pod nazivom MOGIS (More Girls in STEAM), koja će objediniti devojčice i devojke zainteresovane za STEAM oblasti, s jedne strane, i mentorke i kompanije koje su lideri u ovim oblastima, s druge strane. Platforma će pružiti dugoročnu podršku devojkama i devojčicama koje se zaintersuju za STEAM, kroz pružanje relevatnih informacija o tehnološkim novitetima, aktuelnim dešavanjima u STEAM oblastima, kao i pozivima za radionice, hakatone, prakse ili prilike za zapošljavanje.

3 Comments


I am grateful that you have provided such helpful information. I haven't been able to think of very many questions pertaining to this subject for some time. I'm going to stand by your side! usps tracking


Like

Beverly Powell
Beverly Powell
Oct 31, 2022

This blog is really cool, I’m so lucky that I have reached here and got this awesome information Word Wipe

Like

An interesting fact is that of the 30% of girls who graduate from STEAM colleges, only 7% actually get a job in drift boss the STEAM sector, and this is just one of the reasons why the AFA organization is focused on providing support and empowering girls and women to engage in STEAM fields. .

Like
bottom of page