top of page

Imenovana nova generalna direktorka L’Oreal Adria-Balkan

Vanja Panajotova (Vanya Panayotova) postala je nova generalna direktorka L’Oréal-a za tržišta Adria-Balkan regiona. Ona je zamenila Brigite Štreler (Brigitte Streller), koja će preuzeti nove dužnosti u L’Oréal Grupi nakon 15 godina uspešnog rukovođenja ovim regionom.

Vanja Panajotova je do sada bila generalna direktorka L’Oréal-a u Rumuniji i njene odgovornosti se ovim imenovanjem proširuju na zemlje Adria-Balkan regiona, odnosno Srbiju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Bugarsku.


Vanja ima bogato dvadesetogodišnje radno iskustvo u sektoru robe široke potrošnje, kao i impresivnu karijeru u vođenju međunarodnih kompanija i velikih preduzeća. Karijeru je započela u kompaniji Procter & Gamble, a zatim prešla u Mondelez International, gde je napredovala radeći na tržištima istočne Evrope, Afrike i Bliskog istoka. U Rumuniju je došla 2017. godine kao generalna direktorka kompanije Orbico, a 2018. se pridružila L’Oréal Grupi na poziciji generalne direktorke L’Oréal Rumunija. Sa dokazanim uspehom u biznisu i izuzetnim poznavanjem regiona, Vanja će povezivanjem najboljih praksi doprineti daljem uspehu i rastu tržišnog udela L’Oréal-a u svim državama za koje je sada zadužena.


Brigite Štreler će nastaviti svoju uspešnu karijeru kao generalna direktorka L’Oréal-a za tržišta Češke, Mađarske i Slovačke. Imenovana za generalnu direktorku za tržišta Balkana 2004. godine, Brigite je postavila L’Oréal-ove filijale u Srbiji i Bugarskoj, a potom 2010. preuzela i upravljanje kompanijom u Adria regionu. Tokom proteklih 15 godina uspešnog rukovođenja, pozicionirala je L’Oréal kao neprikosnovenog lidera u industriji lepote u ovom regionu.


Comments


bottom of page