Festival francuskog filma na Adi Ciganliji

Francuski institut u Srbiji predstavlja, u saradnji sa MegaCom Filmom, Kombank dvoranom i TV5Monde, festival francuskih filmova koji do sada nisu prikazivani u Srbiji. Za ovo, drugo po redu izdanje, Festival francuskog filma biće održan u drugačijem formatu: na otvorenom i online, putem VOD platforme Moj Off.

Festival francuskog filma biće održan od 24. do 27. juna u drive in bioskopu na Adi Ciganliji, a u ponudi su četiri premijerna filma najnovije produkcije, dok će osam, takođe novih filmova, biti prikazano u pratećem programu na onlajn platformi Moj Off. Projekcije su besplatne, a drive in bioskop ovom prilikom biće i open air bioskop, jer je odvojen prostor u kojem film pod vedrim nebom može da prati do 250 ljudi.


Za otvaranje je odabrana krimi drama „Noćna smena“ rediteljke An Fonten (Anne Fontaine), poznate po biografskoj drami o Koko Šanel, a za zatvaranje triler „Prevodioci“ Režisa Roansara. „Noćna smena“ je imala svetsku premijeru početkom ove godine na Berlinalu, a u Francuskoj još nije prikazana.


U slučaju kiše, zbog koje je više puta odloženo i otvaranje drive in bioskopa na Adi, projekcije se premeštaju u veliku salu Kombank dvorane, u kojoj može da se obezbedi distanca među gledaocima.


U pratećem programu na platformi Moj Off biće prikazani dokumentarni film o grčkoj operskoj divi Mariji Kalas, biografska drama „Gogen: Putovanje na Tahiti“, igrani film „Đango“ o džez gitaristi Đangu Renartu.


Ceo repertoar možete videti na linku


Izvor: institutfrancais.rs

AFA
Asocijacija za afirmaciju žena

Gospodar Jovanova 2

11000 Belgrade, Serbia

+381 (0)11 218 0533

office@afa.co.rs

Quick Links

© 2019 created by AFA

  • LinkedIn - White Circle
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • YouTube - White Circle
  • Twitter - White Circle