top of page

Degordian za 24h lansirao sajt o autizmu

Degordian, marketing agencija koja je mnogo više od toga, na svom neobičnom team building-u uspeo je da za 24h pokrene sajt koji pokriva sve važne informacije za porodice koje žive sa autizmom. Informacije pokrivaju region Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

“Startap za 24h” je projekat koji organizuje Degordian već četvrti put, a ima za cilj da kreira proizvod digitalnog marketinga, po sopstvenom izboru, u 24 časa. Prethodni projekti su služili da pokažu pun kapacitet kreativnosti i strasti koje zaposleni gaje prema svom poslu, ali ovaj put su se odlučili za temu koja se tiče svih nas.


Na ideju su došli na predlog kolege koji je, kao roditelj deteta sa autizmom, ukazao na nedostatak verodostojnih izvora na internetu za porodice koje sumnjaju da njihovi članovi imaju neki oblik autizma.


U realizaciju projekta su se uključili zaposleni iz kancelarija u Beogradu, Zagrebu i Mostaru, podelili se u timove i u rekordnom roku kreirali sajt sveoautizmu.com.


Pre nego što su se okupili, odrađena je izvanredna priprema. Organizovani su sastanci sa stručnjacima iz te oblasti, kako bi se što bolje razumeli problemi na koje roditelji nailaze kada se suočavaju sa autizmom.


Dva najvažnija problema su: komunikacija sa doktorima kada porodica ne živi u većem gradu i problem sa informacijama koje roditelji nalaze na internetu, uglavnom neproverene, zbunjujuće i sporadične.  Imajući sve ovo u vidu, humani tim Degordiana je stvorio platformu na kojoj se mogu naći korisne i stručne informacije, test kojim se lakše otkriva rizik deteta i, ukoliko postoji, koji su sledeći koraci, kao i kompletan spisak zvaničnih ustanova kojima se roditelji mogu obratiti.


Pored ovih problema, u razgovorima sa doktorima i stručnjacima otkriveno je da postoji potreba za objedinjenom inicijativom koja bi edukovala i pomagala roditeljima, a pored toga bi promovisala inkluziju dece sa autizmom u društvu i širila svest o tome da sva deca podjednako zaslužuju ljubav, pažnju, druženje i igru. Zajedničkom saradnjom inicijativa je nazvana plavi kompas.


Više o tome kako je ceo projekat tekao možete pogledati u videu.


Sve čestitke timu Degordian-a što je nesebično iskoristio svoja znanja, slobodno vreme i pune kapacitete kako bi stvorio nešto korisno za celo društvo. Nadamo se da će platforma biti od pomoći roditeljima, edukovati javnost i pomoći u borbi protiv stavljanja stigme na drugačije članove naše zajednice.


Comments


bottom of page