top of page

Data centri – sigurne kuće za oblake (Besplatno izdanje)

Savremeni Data centri predstavljaju osnovu današnjeg poslovanja velikih kompanija. Rad gotovo svake kompanije u najvećoj meri zavisi od pouzdanosti i raspoloživosti njenog informacionog sistema. Protok i dostupnost podataka neophodnih za funkcionisanje firme su od krucijalne važnosti i ti podaci se moraju prenositi i skladištiti bez gubitaka. Stoga je svaka karika u lancu prenosa podataka, njihovog skladištenja (čuvanja) i procesiranja od kritične važnosti. Data centri su jedna od najbitnijih karika u procesiranju podataka, jer informacije i podaci moraju biti dostupni pravim osobama u pravo vreme, a to će biti moguće jedino ako se obezbedi pouzdana i bezbedna IT infrastruktura.

U PC Press-ovom novom besplatnom specijalu možete pronaći sve o data centrima, kao i odgovore na mnogobrojna pitanja vezana za odabir pravog rešenja, održavanje i zaštitu! Specijalno izdanje možete pronaći u njihovoj digitalnoj čitaonici ili preuzeti u PDF formatu.


Digitalizacija se nastavlja beskompromisnim tempom. Kompanije se bore za prednost u industrijama u kojima posluju, a koje pokreću digitalne aplikacije. Upravo zbog ovog trenda, klijenti intenzivnije ulažu u digitalnu infrastrukturu.


Potreba za data centrima sve više će rasti, jer je podataka sve više i umnožavaju se sve brže. Zato i data centri moraju da se umnožavaju, razvijaju i nalaze nove načine da se izbore s ovim rastom.


Izvor: pcpress.rs

bottom of page