top of page

AFA postala partner konferencije Global Female Leaders

Updated: Jan 29, 2019

Sredinom maja ove godine sve žene lideri će poželeti da budu u Berlinu na samitu Global Female Leaders 2019.

U periodu od 12. do 14. maja ovaj značajan samit okupiće uspešne zene iz celog sveta. Sa zadovoljstvom vam najavljujemo ovaj prestižan samit sa informacijom da je AFA postala ekskluzivan partner Global Female Leaders samita, pre svega zbog istih ideja i ciljeva, koje deli sa organizatorima ove velike konferencije.


Kako je više nego očigledno da žene sve češće preuzimaju vodeće i odgovorne pozicije top menadžmenta u kompanijama, institucijama i bordovima širom sveta, stvorila se ideja za konferenciju koja bi dala podršku ženama za konkretan dijalog i razmenu mišljenja, tako neophodnog u rešavanju mnogih tekućih problema današnjice. Ovaj trend promena se ne može zanemariti i sigurni smo u to da moramo da se rešimo starih obrazaca ponašanja i da je vreme da se okrenemo novim perspektivama, koje se kroz umrežavanje i dijalog mogu pretvoriti i u nova rešenja. Zato je vreme za upoznavanje, sastajanje i pitanja – šta možemo uraditi da bi nam bilo bolje?


The Economic Forum for Female Leaders u Berlinu ove godine se održava pod motom “Collaborating to Build a Better World” (Saradnjom ka stvaranju boljeg sveta) i okupiće preko 300 uspešnih i inspirativnih menadžerki, uticajnih liderki i preduzentica iz celog sveta, koje će podeliti svoje ideje i iskustvo iz trenutne pozicije brzih promena na tržištu, i potruditi se da dođu do praktičnih rešenja za aktuelne globalne političke i ekonomske izazove. Takođe, ova platforma je jedinstvena prilika za upoznavanje sa uspešnim ženama iz celog sveta, stvaranje kontakata, kao i mesto za razvijanje inovativnih biznis ideja.


Neki od vodećih govornika biće: Barbara Holzapfel, generalni menadžer za Microsoft Education, USA, Dr Cecilia Malmström, predstavnica Evropske komisije za tržišnu razmenu, Baroness Catherine Ashton of Upholland, članica Britanskog parlamenta i bivši visoki predstavnik EU, Simonetta Di Pippo, direktorka United Nations Office for Outer Space Affairs u Italiji i mnogi drugi.


Osnovne teme ovogodišnjeg samita su:

Geopolitika tržišta i globalne promene bezbednosti

(Geopolitics of Trade and the World’s Shifting Security Landscape)

Mogućnosti i trendovi u svetskoj tech industriji i razvoj digitalne ekonomije

(Opportunities and Trends in the Tech World and Expanding Digital Economy)

Nova slika poslovanja i liderstva u vreme digitalne transformacije

(New World of Work and Human Leadership in the Age of Disruption)


U jedno smo sigurni: dijalogom se dolazi do dobrih ideja, što smo zaključili i na našem velikom godišnjem samitu, a ovakva okupljanja su odlična prilika za razmenu i umrežavanje, koji su veliko bogatstvo i mogu doneti nove prilike za napredak. Takođe, imajte na umu da se sve ideje mogu samo unaprediti, a upoznavanjem pravih saradnika mogu postati i realna osnova za realizaciju.


Za više informacija možete posetiti i sajt Global Female Leaders 2019 samita gde se možete više upoznati sa programom, organizatorima i govornicima.


Očekuje nas uzbudljivo proleće sa još jednim inovativnim događajem, koji itekako vredi propratiti i posetiti!

Comments


bottom of page