top of page

Meet-up sa ekspertkinjom za Blockchain tehnologiju Loretom Jozef

Updated: Feb 11, 2019

Blockchain guru Loreta Jozef iz Australije nedavno je bila gošća okupljanja, koje je organizovala Australijska ambasada u Beogradu u saradnji sa Blockchain inicijativom na kome su imale zadovoljstvo da učestvuju predstavnice AFA zajednice


Ovo je bila sjajna prilika da se upoznamo i sa uspešnim IT kompanijama iz Australije, koje su deo poslova poverili domaćim IT stručnjacima, kao i da se razgovara o mogućnostima koje pruža nova blockchan tehnologija i kakve promene izaziva na nivou globalne svetske ekonomije.


Loreta Jozef je uspešan konsultant u sferi finansija i bankarstva sa iskustvom preko 25 godina na finansijskom tržištu i sličnim sektorima. Radila je u bordovima mnogih važnih investicionih banaka, kao i na top menadžment pozicijama u Aziji i Indiji uključujući RBS (Indija), Macquarie Group (Indija), Deutsche Bank, Credit Suisse i Elara Capital (Indija). Loreta je deo savetodavnog odbora UWS Biznis School, Blume Ventures (Indija), zatim na čelu borda ADDCA (Australian Digital Currency and Commerce Association), ima i savetodavne pozicije više u IT, biotech i Cibersecurity kompanija. Ona je zaslužna za implementaciju blockchain tehnologije u javnim sektorima Australije i upravo je ovom prilikom prenela svoje važno iskustvo iz ove oblasti.


Pored toga što su učesnici imali prilku da dobiju najnovije informacije iz oblasti vrhunske tehnologije, mogli su i da postave konkretna pitanja o tome kakvi su domaći potencijali u kontekstu primene i razvoja blockchain tehnologije i kako se kotiraju domaći stručnjaci u domenu ove revolucionarne tehnologije, koja ima potencijal da iz korena menja dosadašnje ustaljene načine poslovanja, povezivanja i saradnje.


“Bilo nam je veliko zadovoljstvo da upoznamo Loret i privilegija da čujemo njeno bogato iskustvo iz ove oblasti. Zainteresovale smo se za blockchain tehnologiju koja otvara brojne mogućnosti, ali se o njenoj primeni veoma malo zna i to najviše u kontekstu kripto valuta. Imale smo priliku da ove godine budemo i na prvoj Blockchain konferenciji u Portoriku, gde je najavljena kao nova velika revolucija koja će izazvati promene u svim sferama života, kako radimo, živimo, način na koji se povezujemo. Zato će ove godine na Nedelji inovacija, koju će AFA organizovati po drugi put, blockchain tehnologiji biti posvećena posebna pažnja u kontekstu predstavljanja najboljih inostranih i domaćih iskustava i primena.” Izjavila je Žaklina Kušić, osnivač Nedelje inovacija.


Izvor:  Sajt Innovationaus, https://bit.ly/2Nbd9qGi Serbian Blockchain Initiative https://bit.ly/2POLjxQ


Comments


bottom of page