top of page

AFA Women4Cyber forum 14. septembra u Beogradu


AFA organizuje drugi Women4Cyber forum, a ove godine će skup posvećen digitalnoj bezbednosti biti održan 14. septembra u Privrednoj komori Srbije. Tema je “Zakon o informacionoj bezbednosti Republike Srbije - izazovi u primeni i povećanje zaposlenosti žena u sajberbezbednosti”.

Cilj regionalnog skupa je istaći važnost sajberbezbednosti u digitalnom dobu i promovisati profesiju budućnosti među ženama, imajući u vidu veliki rodni jaz i nedostatak talenata u ovom polju. Na skupu će govoriti eksperti iz digitalne bezbednosti o trenutnim trendovima, kao i potrebi za strukom u različitim sektorima, kako u Srbiji tako i svetu. Biće predstavljeni i primeri dobre prakse iz mentorskog programa koji je AFA sprovodila u okviru Women4Cyber Chapter Srbija.

Prethodnih godinu dana je sedam devojaka imalo priliku da sarađuje sa ekspertima iz sajberbezbednosti na rešavanju izazova iz ove struke i svakoj je dodeljen mentor/ka. Takođe, projekat ima i youth ambassadors Tatjanu Simić i Branislavu Jeličić koje promovišu temu među mladima, ali i šire.


Predsednica Women4Cyber Chapter Srbija Sanja Kekić ponosna je na urađeno u okviru programa.


- Misija AFA jeste da podigne digitalnu kompetentnost i kompetitivnost žena i devojaka u Srbiji, i upravo je to ono čime se bavimo kroz Women4Cyber inicijativu. Ponosna sam na ulogu koju imam u ovom programu, a još ponosnija što smo omogućili da se žene dodatno obrazuju u saradnji sa stručnjacima što im je omogućilo da osim novog, dobiju i praktično znanje, primenjivo u svakodnevnom radu, a jedna devojka je zahvaljujući Mentorskom programu koji smo organizovali zaposlila u firmi mentora sa kojim je sarađivala. Forumom u septembru želimo da upoznamo ljude sa ovim pričama, ali i da pokrenemo nove teme važne za sajberbezbednost, sa fokusom na izazove u primeni Zakona o informacionoj bezbednosti. Svet je digitalan, sve digitalniji, a polovinu populacije čine žene i one i u ovo polje moraju podjednako da se uključe kako bi struka mogla na adekvatan način mogla da zaštiti sajberprostor – istakla je Sanja Kekić.

Women4Cyber Srbija kao deo evropske Womn4Cyber fondacije je pokrenut u okviru AFA 8. marta 2021. godine. Centralni događaji su forumi posvećeni ovoj temi, uz niz drugih aktivnosti sa ciljem afirmacije žena u digitalnom svetu.

4 Comments


Nisha Jha
Nisha Jha
14 hours ago

You will love the companionship of lighthearted and stimulated people. Their charming looks are an authentic award to all. To book Ahmedabad Call Girls, you can look on the web. Stories will be more stimulating than scrutinizing them on the web.

Like

Has the most spectacular event taken place this year? Is there a presence from the bob the robber phenomenon?

Like

barrelfielding
barrelfielding
Aug 23, 2023

Get ready to unleash the excitement in no time when you take the plunge and give the test a whirl. moto x3m

Like

lisa la
lisa la
Jul 21, 2023

Thanks for giving me this information. What you've written on your blog is great. You wrote a very helpful and fun blog post that you let people read. capybara clicker

Like
bottom of page