top of page

Hong Kong, jedan od najuzbudljivijih gradova na svetu

Updated: Oct 16, 2019

Jedinstvena privlačnost Hong Konga, koji je posle 99 godina korišćenja od strane Britanaca 1997. vraćen Kini, upravo leži u posebnoj sinergiji koju su kreirale dve kulture, kolonijalna Britanska i bogata Kineska tradicija, kao i dramatični kontrast izmedju zgusnutih nebodera i živopisne prirode i zelenih, planinskih vrhova.



Hong Kong je biznis hub ali i hub eksperata i sigurno jedan od najdinamičnijih i najuzbudljivijih gradova na svetu, poznat po svojoj kuhinji i živopisnim uličnim marketima, ali i prepoznatljivom dizajnu i vizuelnom izrazu.


Hong Kong je jedan od najliberalnijih gradova, koji svoj razvoj pre svega zasniva na trgovini i finasijama, i sigurno jedan od najgušće naseljenih gradova na svetu , sa šest i po hiljada stanovnika na kilometru kvadratnom. Prevoz je vrlo efikasno organizovan, pa ova brojka ne predstavlja smetnju u svakodnevnom funkcionisanju i kretanju. Osim metroa, tramvaja i buseva, sastavni deo javnog prevoza i Star Ferry koji omogućava prelazak preko Južnokineskog mora.


Exibition centar, u kome se održavala RISE konferencija je smešten na samom moru, što pruža jedinstveno iskustvo, kao i hotel Grand Hyatt , u kome smo bile smeštena kao i većina govornika i predavača konferencije. Hotel se nalazi uz sam Exibition centar i omogućava vrlo jednostavno kretanja (kroz hotel do hola Exibition centra) kroz klimatizovan prostor – što je za jul u Hong Kongu vrlo važan faktor, a osim toga pruža jedinstven doživljaj grada. Pogled na nepregledno prostranstvo oblakodera i gustog morskog saobraćaja iz soba na samom vrhu hotela, kao i iz Hyatt Grand kluba oduzimaju dah u pravom smislu reči a poseban doživljaj je pogled na grad noću, kada svetla nepregledno visokih solitera i dalje drže u raspoloženju užurbanog poslovnog ambijenta.


Osim što vam svakako preporučujemo da posetite narednu RISE konferenciju u Hong Kongu, preporučili bismo vam da odete par dana ranije (ili ostanete malo duže) i da tom prilikom obiđete neke od stvari koje nikako ne treba propustiti : panorama grada sa Victoria Peek , vožnja gondolom do Tian Tan Buda – na ostrvu Lantau, Kultne kolonijalne hotele Peninsula i Mandarin Oriental gde su i svi svetski high-end brendovi, aperitiv u Captain’s bar , SoHo kao i brojne street markete kao što su Ladies market, Flower market.


Uživajte i javite nam vaše utiske!

bottom of page