Mentorski program za preduzetnice 2020

Poziv za učešće u mentorskom programu biznis liderstva u okviru USAID WE Founders Inicijative

AFA već drugu godinu za redom organizuje Mentorski program za preduzetnice, sa ciljem da preduzetnicama pruži konkretna znanja i veštine za uspešno vođenje biznisa, ali i mogućnost da se povežu i umrežavaju – kako međusobno, tako i sa ženama liderkama iz različitih biznis sfera. Mentorski program za preduzetnice je zajednički program AFA organizacije i Impact Hub-a u okviru Inicijative „WE Founders“, trogodišnjeg projekta finansiranog od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Cilj ovog projekta je podrška ženskim biznisima da ostvare svoj pun ekonomski potencijal i time doprinesu ekonomskom rastu zemlje.

 

AFA posebnu pažnju posvećuje medijskoj vidljivosti Mentorskog programa, s obzirom na značaj koji takva podrška ima za ženske biznise i na važnost medijske popularizacije ženskog preduzetništva u celini. Najbolje polaznice i mentorke druge generacije programa će biti predstavljene na četvrtom po redu regionalnom AFA Women’s Leadership Summit-u koji će se održati po završetku programa.

 

Iskustva iz prve generacije AFA Mentorskog programa (pogledajte video ispod) pokazuju da je to jedinstven mentorski program u kome polaznice u jednom prijatnom okruženju mogu da se upoznaju sa najboljim biznis praksama iz Srbije i iz sveta, da „iz prve ruke“ dobiju konkretne savete za svoje biznise, i da već sutradan mogu da primene stečena znanja i veštine. AFA se svojim radom trudi da napravi mrežu polaznica i mentora koja će u svakom trenutku biti blisko povezana i spremna da pruži podršku preduzetnicama kad god im to treba. Čak i nakon završetka programa, polaznice programa ostaju u kontaktu i uvek mogu da se obrate AFA mreži, ali se i polaznice ohrabruju da svoja znanja i kontakte dele, kako bi ta jedinstvena mreža rasla, a ženski biznisi zajedničkim snagama i ženskom solidarnošću rasli.

 

Sadržaj programa

• Šest sesija posvećenih „core“ biznis veštinama (Izlazak na tržište i strategija rasta, Poslovni prihodi i njihov rast, Strateški storytelling, Prodaja: „funnel“, planiranje i aktivnosti, Finansijsko planiranje, Prikupljanja sredstava)


• Šest sesija posvećenih „soft“ liderskim veštinama (Veštine networking-a, Veštine, alati i stilovi liderstva, Samopromocija, Ženska solidarnost i etika u poslu, Suočavanje sa nelagodnim situacijama i učenje iz neuspeha, Preduzetništvo kao stil života); i,

• Dva događaja na kojima će polaznice moći da pokažu veštine koje su naučile u toku programa. Prvi događaj će biti networking koktel na kome će polaznice imati priliku da demonstriraju naučene veštine umrežavanja i da se upoznaju sa ženama na vodećim pozicijama brojnih kompanija iz AFA korporativne mreže, a drugi događaj će biti snimanje 1-na-1 razgovora („side chats“) između polaznica i liderki iz AFA korporativne mreže u toku kojih će polaznice predstavljati svoj biznis, prezentovati svoje veštine samopromocije i prezentacije, i demonstrirati najvažnija znanja koja su stekle u toku programa.

Detalji o programu

Kome je Mentorski program namenjen?

Mentorski program je namenjen prvenstveno ženama vlasnicama biznisa i startapa, ali se mogu prijaviti i sve žene koje imaju jasnu biznis ideju, a nisu je još uvek realizovale.

Trajanje programa:

tri meseca (oktobar – decembar 2020)

Mesto održavanja:

Program će se realizovati u prostorijama Impact hub-a i AFA organizacije, ali će se sve sesije snimati, tako da će moći da se prati i onlajn. 

Rok za prijavu:

27.09.2020. u 23:59h. 
 

* Ukoliko nemate osnovan biznis, već samo ideju, i dalje je potrebno da popunite sva polja u prijavi, a u okviru odgovora na pitanje „How are you solving this?“ naglasite u kom stadijumu je vaš biznis, tj. vaša ideja. 

Pogledajte iskustva prve generacije polaznica!

AFA
Asocijacija za afirmaciju žena

Gospodar Jovanova 2

11000 Belgrade, Serbia

+381 (0)11 218 0533

office@afa.co.rs

Quick Links

© 2019 created by AFA

  • LinkedIn - White Circle
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • YouTube - White Circle
  • Twitter - White Circle