top of page

International Female Students Hackathon

Sreda 12. maj – Četvrtak 13. maj

Ko: Studentkinje tehničkih I tehnoloških (tech) i biznis fakulteta u Švajcarskoj i Srbiji
Mesto: Zoom
Jezik: Engleski

 

Da li ste znali da su cyber security poslovi trenutno među najbrže rastućim poslovima na svetu? U SAD-u se očekuje da će poslovi u oblasti cyber security-ja zabeležiti rast do 31% do 2029. godine, što daleko nadmašuje rast koji se očekuje u drugim oblastima. UK će morati da zaposli 2 miliona dodatnih inženjera kako bi zadovoljili potražnju cyber security stručnjaka do 2025.
 
Zemljama širom sveta nedostaju kandidati koji poseduju barem 50% veština neophodnih za ovu oblast. Dodatno, ovom sektoru nedostaje i raznolikost: samo 20% od svih zaposlenih u oblasti cyber security-ja su žene. Uzimajući u obzir da je podjednako uključivanje muškaraca i žena neophodno za ostvarivanje ekonomskog prosperiteta, moramo učiniti više da sprečimo produbljivanje jaza rodne neravnopravnosti na tržištu rada i uključiti više žena u cyber security poslove.
 
Sada je red na tebe!
 
•    Studentkinja si tech ili biznis fakulteta?
 
•    Zainteresovana si za cyber security i želiš da saznaš više o mogućnostima iz ove oblasti?
 
•    Želiš da se povežeš sa vršnjakinjama sličnih interesovanja i mentorkama vodećih tehnoloških kompanija?
 
International Female Students Hackathon organizuje AFA, koja je posvećena ekonomskom osnaživanju žena kroz inovacije  i tehnologije, u partnerstvu sa Women4Cyber Chapter Srbija i AFA Švajcarska i uz podršku kompanije Tele Group i Microsoft Switzerland.
 
Hakaton će okupiti perspektivne ženske talente sa STEAM i biznis fakulteta u Švajcarskoj i Srbiji. U saradnji sa vodećim institucijama i kompanijama, studentkinje spajamo sa mentorkama iz velikih tehnoloških kompanija koji će ih usmeravati tokom rada na zadatku u okviru cyber security-ja. Timovi će biti kombinovani, sastavljeni od studentkinja iz gorepomenute tri zemlje kako bismo podstakli holističko rešenje zadatka.
Kodiranje nije neophodno!
 
Događaj predstavlja odličnu priliku da se uključite u mrežu stručnjaka posvećenim ekonomskom osnaživanju žena kroz inovacije u tehnologiju. Sarađivaćete sa vršnjakinjama sličnih interesovanja sa univerziteta širom Evrope i bićete podstaknute da sarađujete i učite jedne od drugih, ali i od mentora iz velikih tehnoloških kompanija iz Srbije i Evrope. Dodatno, imaćete priliku da prisustvujete predavanjima koje će držati predstavnici Women4Cyber Srbija kao i predstavnici velikih tehnoloških kompanija. 

Pozivamo vas da se prijavite putem mejla: jovana.terzic@afa.co.rs , tako što ćete nam poslati video gde ćete navesti kako se zovete, sa kog fakulteta dolazite i zbog čega se prijavljujete na International Female Students Hackathon. Umesto video poruke, možete nam poslati i tekstualan odgovor na navedena pitanja. Molimo vas da u mejlu pored imena, prezimena i naziva fakulteta navedete i vaš kontakt telefon. 

Prijave su individualne, a o formiranim timovima ćemo vas obavestiti dan pre početka hakatona.

Pobednički tim osvojiće neku od vrednih nagrada.
 

Supported by

sponsors.jpg
bottom of page