top of page

Women4Cyber regionalni forum za veće učešće žena u sajber bezbednostiWomen4Cyber regionalni forum u organizaciji AFA (All for All) zakazan je za četvrtak, 14. septembar 2023. u Privrednoj komori Srbije u Beogradu (Resavksa 15, Sala 1). Učešće je besplatno, broj mesta ograničen, a prijavljivanje putem sledećeg linka je u toku.


Tema događaja je Veće učešće žena u sajber bezbednosti - Izazovi i mogućnosti”, a okupiće se eksperti i ekspertkinje iz sajber bezbednosti iz zemlje i regiona, dok će u centralnom panelu fokus biti na novom Zakonu o informacionoj bezbednosti u Srbiji, a jedna od sesija rezervisana je i za sajber bezbednost u biznisu.


Žene nisu podjednako uključene u kreiranje digitalne budućnosti i na svetskom nivou devojke čine samo 35% studenata na STEM fakultetima, a žene samo 20% svih zaposlenih u tehnološkom sektoru. Dodatno, u Srbiji je samo 17% žena na rukovodećim pozicijama u tehnološkim kompanijama i one imaju 20% niže plate od muških kolega. Rodni disbalans je očigledan i kada je u pitanju osnivanje startapova gde su žene vlasnice samo 3% njih. Žene su manje uključene i u poslove sajber bezbednosti gde je globalno samo 20% njih zaposleno u ovoj oblasti.


Zato je AFA (All for All) organizacija 2021. postala deo globalne mreže žena u sajber bezbednosti osnivanjem Women4Cyber poglavlja Srbija, kroz čije se delovanje bavi osnaživanjem žena da se uključe, i podjednako učestvuju, u kreiranju digitalne budućnosti. Women4Cyber Srbija je deo Evropske Women4Cyber fondacije koju je osnovala Evropska sajbersekjuriti organizacija (ECSO). Na forumu će učestvovati i predstavnica centrale, kao i Women4Cyber poglavlja Zapadnog Balkana.


Forum je moguće pratiti i online, a okupljanje je jedan od načina da se kroz razmenu ideja i praksi postigne cilj za više žena u sajber bezbednosti.


3 Σχόλια


Murphy Jack
Murphy Jack
20 Μαρ

Keep in mind that phrazle is less of a game and more of a logic exercise. The goal of this game is to identify patterns in words and phrases.

Μου αρέσει

Dickinson ron
Dickinson ron
04 Δεκ 2023

Forumu će prisustvovati predstavnica iz centrale i ogranka Women4Cyber Zapadnog Balkana. geometry dash

Μου αρέσει

Punit Joshi
Punit Joshi
03 Οκτ 2023

The Festival Post app lets you easily create, customize and communicate all your messages. Choose from our meticulously curated templates suitable for all social media needs and customize the design, style, size, and content.

Design, customize, edit, and create professional and original content using hundreds of unique templates and easy-to-use drag-and-drop customization features. It only takes a few minutes to create royalty-free, unique social media posts.

Use, remake, repurpose, and convert a single stunning image into multiple posts across all social media platforms at once.

You can share your personalized posts directly from the app to your social media pages on Facebook, Instagram, Twitter, and LinkedIn.The festival poster maker complex design work is easy and interesting. You can create posters…


Μου αρέσει
bottom of page