top of page

Telenor fondacija dodelila sredstva za četiri nova projekta

Na nedavno raspisanom konkursu "Zamisli sve" Telenor fondacija je izabrala četiri nova projekta, koji se odnose na oblasti obrazovanja, socijalne inkluzije, društveno ugroženih grupa, kulture, umetnosti i zaštite životne sredine.

Projekat Centra za promociju nauke, "Mejkers klubovi", je dobio podršku za otvaranje naučnih laboratorija u Kikindi, Šapcu i Leskovcu. Cilj je povećanje digitalne pismenosti stanovništva, pre svega učesnika u obrazovnom sistemu, i popularizacija STEM disciplina u široj zajednici.


Telenor fondacija pomogla tradicionalnu manifestaciju ARLEMM 2020, u organizaciji Udruženja za širenje i podsticaj muzičke kulture u Srbiji MUZIKUS, koj će se održati tokom leta, a koju će ljubitelji muzike moći da prate i preko Telenor YouTube kanala.


Pomoć je dobio i projekat Muzeja savremene umetnosti "Efekat pregleda", koji će obuhvatiti više od 40 umetnika, filmski program, panel diskusiju i radionice sa gostujućim predavačima na temu klimatskih promena.


Na konkursu je izabran i Hack#teen, hakaton za devojčice koji organizuje AFA, Asocijacija za afirmaciju potencijala žena, posvećen ohrabrivanju i motivisanju devojčica da se više zainteresuju za prirodne nauke i uključe u STEM zanimanja. Planirano je učešće 50 devojčica koje će sa 20 mentorki raditi na kreiranju konceptnog rešenja za video igricu sa ciljem promocije znanja i digitalne pismenosti (logička, finansijska, funkcionalna).


"Drago nam je da smo i u izazovnom vremenu u kom se nalazimo, ostali fokusirani na ono u šta naša fondacija zaista veruje, a to su partnerski projekti kroz koje pomeramo stvari u društvu na bolje. Moraćemo svi da se prilagodimo novonastalim okolnostima, tako da će projekti biti realizovani na nešto drugačiji način, a mi ćemo staviti na raspolaganje našim partnerima neophodne resurse kako bi bili uspešno realizovani", rekla je menadžerka Telenor fondacije Milica Begenišić. Na konkurs se prijavilo više od 200 projekata humanitarnih, nevladinih i neprofitnih organizacija, institucija i fondacija registrovane u Srbiji sa inovativnim rešenjima za prevazilaženje aktuelnih društvenih izazova.

Comments


bottom of page