top of page

P….S…. Fashion šije i donira zaštitne maske

Obzirom da je do maski koje pokrivaju nos i usta ovih dana vrlo teško doći, kompanija P….S…. Fashion iz Čačka, koja se bavi proizvodnjom i prodajom ženske odeće, dodataka i nakita, je u pogon stavila svoje kapacitete kako bi u ovoj novonastaloj situaciji obezbedila dodatnu količinu zaštitnih maski za svoje sugrađane.

Maske na kojima njihovi zaposleni marljivo rade su od pamuka, i mogu se koristiti za višekratnu upotrebu. Takođe, maske se mogu prati na visokim temperaturama i otkuvavati.


Više od 10.000 maski, koliko je planirano da se sašije, biće donirane građanima koji su najizloženiji i koji obavljaju svoje poslove u prodavnicama, marketima kao i za one koji iz nekih razloga moraju da izlaze iz kuće i napuste svoje domove.


Takođe, maske su namenjene i ustanovama od javnog značaja poput bolnica, dečjih dispanzera, komunalnih preduzeća, vodovoda, civilnoj zaštiti. Jedna količina maski je donirana i NURDOR-u u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu.


Na društvenoj mreži LinkedIn je kompanija objavila da je važno da podignemo svest o ovoj temi uz dodatnu poruku da čuvamo jedni druge.

Comments


bottom of page