top of page

Otrivin AirBubble: "Pomozimo im da lakše dišu!"

Updated: Jul 8, 2021

GSK brend Otrivin, uz pomoć projekta AirBubble, prvog dečijeg igrališta za pročišćavanje vazduha u svetu, podiže svest o zagađenju vazduha, ujedno stvarajući bezbedno mesto za decu.


Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, poražavajuća je činjenica da većina dece u svetu, čak 93%, udiše zagađen vazduh. Novi projekat kombinuje arhitekturu, biotehnologiju i nauku, a sve u cilju stvaranja bezbrižnog prostora za dečiju igru na igralištu.


Otrivin AirBubble predstavlja prvo igralište za pročišćavanje vazduha u svetu. Projekat je deo kampanje ovog brenda spreja za nos, koji za cilj ima podizanje svesti o uticaju koji zagađen vazduh ima na zdravlje dece, ali i pozivanje ljudi da preduzmu akcije tim povodom.


Agencija Saatchi & Saatchi London kreirala je koncept AirBubble, nakon čega su pozvali i ecoLogisStudio - agenciju za inovacije u dizajnu koja je specijalizovana za pružanje prirodnih rešenja.


AirBubble predstavlja jedinstveno arhitektonsko ostvarenje koje integriše 52 cilindra algi kroz koje fotosinteza filtrira zagađivače iz vazduha i oslobađa kiseonik. Deca pomažu cirkulaciji vazduha kroz alge, što znači da njihovom intenzivnijom igrom, vazduh postaje sve čistiji.


Igralište će biti otvoreno za javnost u naučnom centru Copernicus u Varšavi, u Poljskoj, koja predstavlja jednu od najzagađenijih zemalja u Evropi.


Agencija Saatchi & Saatchi kreirala je oglas koji čine crno bele fotografije dece koja nose gas maske i razgovaraju o zajedničkom strahu od disanja usled zagađenosti vazduha. Video, koji je režirao višestruko nagrađivani režiser Airton Carmignani Tino, završava se rečenicom: "Pomozimo im da lakše dišu".


Izvor: https://www.media-marketing.com/vijesti/otrivin-sagradio-inovativno-igraliste-koje-prociscava-zrak-dok-se-djeca-igraju/

bottom of page