top of page

Održan Femix Fest 2021 - Festival ženskog stvaralaštva u virtuelnom formatu

Prošle nedelje, od 12. do 14. marta, organizovan je u virtuelnom formatu Femix Fest - festival ženskog stvaralaštva. Femix Fest 2021 posvećen je slavljenju autorki u različitim oblastima, promociji njihovih najnovijih radova, kao i diskusiji o poziciji i delovanju žena u okviru kulturne scene i kreativnih industrija.U okviru muzičkog dela festivala, publika je imala priliku da, pored autorki koje su već poznate domaćoj sceni, čuje i neki novi zvuk mladih muzičarki. Posebno mesto u programu predstavljao je nastup učesnica Rok kampa za devojčice, dok je publika uživala u muzici najrazličitijih žanrova. Na festivalu su prikazani kratki filmovi polaznica FemixEdu programa, kao i dugometražni film sa ženskim autorstvom.


Pored muzike i filma, 13. marta je otvorena i grupna izložba kustoskinje Ane Simone Zelenović na kojoj su se našle fotografije deset autorki koje su u prethodnom periodu takođe bile deo FemixEdu programa.


Značajan deo programa Femix Fest-a posvećen je diskusijama o umetnicama i autorkama u poeziji, stripu i street art-u, kao i novoj generaciji mladih muzičarki koja se razvija kroz Rok kampove za devojčice koji se formiraju širom regiona.


U okviru Femixa do sada je organizovano više od 40 događaja (koncerata, izložbi, filmskih projekcija, radionica, tribina, festivala I dr.) koje je posetilo preko 4000 ljudi.


Izvor: https://femix.info/femix-fest-2021-stize-novo-izdanje-festivala-zenskog-stvaralastva/


Comments


bottom of page