Amazon počinje sa dostavom paketa putem dronova

Updated: Sep 3, 2020

Savezna uprava za vazduhoplovstvo odobrila je kompaniji Amazon isporuku paketa dronovima. Kompanija navodi da je odobrenje veoma važan korak, ali i da su letelice još uvek u fazi testiranja. Takođe, i dalje nije naveden datum početka novog načina isporuke paketa.

Amazon već godinama radi na uvođenju dronova u proces isporuke, što je do sada bilo neizvodljivo zbog izvesnih regulatornih prepreka. Da se podsetimo, izvršni direktor i osnivač kompanije Džef Bezos najavio je, još u decembru 2013. godine, da će dronovi leteti do domova kupaca u roku od pet godina. Takođe, Amazon je prošle godine predstavio električne letelice sposobne za prenos pet kilograma robe i dizajnirane tako da u roku od 30 minuta paket isporuče kupcu bacajući ga u dvorište. Tada je Bezos rekao da će novi sistem isporučivanja robe biti implementiran u narednih nekoliko meseci, od čega je prošlo više od godinu dana.


Amazon je treća kompanija koja je dobila odobrenje za korišćenje bespilotnih letelica u procesu isporuke, nakon što su prošle godine dozvolu dobile kompija za dostavu UPS i kompanija u vlasništvu Google-a.

AFA
Asocijacija za afirmaciju žena

Gospodar Jovanova 2

11000 Belgrade, Serbia

+381 (0)11 218 0533

office@afa.co.rs

Quick Links

© 2019 created by AFA

  • LinkedIn - White Circle
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • YouTube - White Circle
  • Twitter - White Circle