Magične pečurke - jednostavan sastojak za revitalizaciju zdravlja

Od kulinarskih užitaka do nege kože, pečurke doživljavaju renesansu upotrebe u welnesu.


Gljive su, ispostavlja se, riznica neočekivanih otkrića. Kuvari, stručnjaci za negu kože i umetnici ubiraju razne blagodeti gljiva u sopstvenim kreacijama.

Nedavna istraživanja pokazala su da gljiva nije samo sjajan dodatak ishrani, već je i bogat izvor zdravlja. Kaže se da je svakodnevno doziranje neophodno da bi vaš imuni sistem ostao jak, zglobovi zdravi, a šećer u krvi uravnotežen.


Takođe važna je primena u današnjem svetu punom neizvesnosti, jer se veruje da ove mesnate namirnice smanjuju nivo stresa i poboljšavaju mentalnu snagu.


Stručnjaci za lepotu počinju sve više da koriste jedinstvene prednosti gljiva. „Tokom istraživanja, bio sam jako uzbuđen kada sam otkrio širok spektar neverovatnih blagodeti koje gljive imaju za kožu“, kaže dr. Denis Gros, koji je u svoju liniju nege kože ugradio četiri različite vrste gljiva. "Oni neutrališu slobodne radikale, smanjuju upale, povećavaju cirkulaciju krvi, povećavaju čvrstinu i elastičnost, imaju hidrataciona svojstva i čak povećavaju proizvodnju aminokiselina u telu."

Ostale marke poput HyperSkin koriste kiselinu dobijenu iz gljivica da bi prirodno smanjile pigmentaciju kože, dok Shiseido koristi čuvenu japansku zimsku gljivu u svojim Vaso proizvodima namenjenih problematičnoj kožu.

Pečurke će bez sumnje postati još primenjiviji sastojak, jer naša sve veća fiksacija ka zdravlju i blagostanju odgovara većem interesovanju za prirodna rešenja.


Izvor: wallpaper.com