top of page

KORPO PRIČE: Inspira grupu i AFA pokreću iste vrednosti

Šef korporativnih komunikacija Inspira grupe Jelena Hajder najavljuje aktivniju 2023. u AFA zajednici. Prethodna godina bila je izazovna, ali i uspešna za našeg korporativnog partnera i Jelenu lično, a ta pozitivna energija preneće se i na zajedničke poduhvate.


Kampanju za roditeljsko odsustvo očeva ostaje prioritet, a Inspira grupa želi aktivnije da se uključi u obrazovanje mladih, ali i devojčica u STEAM oblastima, što su teme koje su obuhvaćene kroz nekoliko AFA projekata i inicijativa u 2023 - Talent Development Forum, Jobs of the Future, MOGIS i Women4Cyber Forum.- Tokom godina sam imala čudan utisak da su parne manje uspešne, i ako pogledamo godinu za nama teško da ćemo na globalnom planu naći nešto što nas je razveselilo, razgalilo, pružilo nadu da širom meridijana može biti sloge i mira. No, privatno ova godina me je demantovala. U 2022. otvorila sam novo poglavlje u profesionalnom razvoju i posle više od sedam godina rada u PR agenciji, pretežno sa klijentima iz oblasti zdravstva prešla u kompaniju, i još u industriju internet poslovanja. Korak kao tektonska promena u mojoj glavi. No, tu nije bio kraj. Dolazak u tada Infostud grupu pratio je još jedan profesionalni izazov. Potraga za novim imenom i logotipom Grupe, zatim kompletni rebrending i postavka dalje komunikacije - izdvaja Jelena Hajder najjače utiske u 2022.


Iskustvo i dobra saradnja kolektiva, sve ono što krasi i AFA zajednicu, pomoglo je da veliki izazov bude dobro savladan.

- Infostud grupi, pa i meni, je ovo bio prvi put da radimo nešto tako veliko, što zadire ne samo u poslovanje, već i u emocije 300 ljudi koji tu rade, u vrednosti i identitet koji je pažljivo građen 20 godina. Budući da smo imali veliko nasleđe i apsolutnu podršku osnivača i menadžmenta, moj tim je uspeo da uradi sjajnu stvar i u vremeplov upiše 2022. kao godinu kada se rodila Inspira grupa. Godinu je obeležilo dosta analize ko smo i kako nas drugi vide, nebrojeno mnogo internih sastanaka, sektorskih nameštanja, saradnje sa agencijom, dosta kreativnog, ali i mnogo više operativnog, „pešačkog“ posla. Sve to je izbrusilo viziju Inspira grupe, ali i pomoglo da se mi u sektoru korporativnih komunikacija dobro upoznamo i ukrstimo naše talente i energije.


Zbog svega navedenog, Jelena za heroje godine bira svoje kolege, čiji motivacija i zalaganje se poklapaju sa posvećenošću AFA zajednice.

- Ove godine otkrovenje su mi zaposleni Inspira grupe. I ovo kažem nimalo protokolarno. U okviru promocije naše vrednosti – preduzimljivosti, imali smo sijaset dobro osmišljenih i još bolje realizovanih akcija koje su u Subotici gde nam je sedište, pomakli stvari na bolje. Zaposleni su vođeni idejom da nekom olakšaju svakodnevicu ili pruže konkretnu pomoć osmislili dečju pijacu, donaciju garderobe i hrane za najugroženije, humanitarnu fudbalsku kladionicu, akciju brige o sopstvenom zdravlju ili humanitarnu akciju prodaje postera za fudbalsko prvenstvo kako bi pomogli sugrađanki u lečenju. To je bila jedna poveća i dobro organizovana armija radilica koje su van radnog vremena i tokom vikenda sprovodila svoje akcije. To su bili mali koraci koji su nekome bili čitav svet. Ta posvećenost dobru bez ikakvih kalkulacija i na uštrb sopstvene udobnosti je potcenjena u ovom društvu i mi ćemo kao Inspira grupa raditi na njenoj reafirmaciji.


Zbog svih promena u Inspira grupi, zajednički poduhvati sa AFA su trpeli, ali u 2023. saradnja će biti podignuta na viši nivo.

- Zbog usmerenosti na interne procese oko promene imena nismo iskoristili sve kapacitete i prednosti saradnje sa AFA u 2022, ali je izvesno da će ova godina doneti mnogo dobrih saradnji. Dobrih i za društvo i za nas kao partnere. Zajedno sa našim biznisom Infostudom aktivno ćemo se uključiti u kampanju za roditeljsko odsustvo očeva. O tome detaljnije u mesecima koji dolaze. Isto tako, plan nam je da sledeće godine pojačamo ulaganje u obrazovanje mladih koji je pre nekoliko godina započet programom Inspira start stipendija. Mentorstvo je isto veliki poligon na kome devojčice kroz rad sa našim zaposlenima mogu steći nova znanja i trasirati dalji karijerni razvoj. STEAM konferencije koje je organizovala AFA su dobar primer te saradnje. Drago nam je što smo kroz članstvo u ovoj organizaciji u prilici da unapredimo digitalno okruženje u Srbiji, borimo za ravnopravne uslove za sve i podstaknemo žensku afirmaciju u IT-ju.


Reč kojom bi Jelena Hajder opisala 2022. ne iznenađuje, jer zaista je i bila turbulentna, ali je poruka za za 2023. jasna.

- Krenula je 2022. dosta turbulentno, pa bih rekla da su neizvesnost i tenzije obeležile ovu godinu. Mislim da će globalno ostati upamćena i kao godina zvanično proglašene stagflacije i usporavanja globalne privrede. Možda je to i najbolje definisao Collins-ov rečnik nazvavši 2022. godinom permakrize, tj. produženog perioda nestabilnosti. Naravno čim se na horizontu nazre kriza onda se rađaju brojne mogućnosti improvizacije, prilagođavanja i menjanja što je dobra „nuspojava“. Zato, ne sudite kao ja po parnim i neparnim godinama. Neću vam poželeti srećan ulazak u Novu godinu, već da budete srećni na njenom kraju. Srećni po pitanju zdravlja i porodice, uz dobre pouke i slobodu da pričate o svojim greškama. Mi u Inspira grupi ćemo se posvetiti tome da novo ime živi i bude sinonim za dobrog poslodavca i dobrog člana ovog društva, u Subotici i celoj Srbiji - zaključuje Jelena Hajder.

1 Comment


iz spa
iz spa
Feb 28, 2023

Getting the massage services will improve your own fulfillment. It empowers you to think more clearly with genuine feelings of peace. For every one of these reasons, you might need to consider a massage spa Bangalore on a routine basis. Visit https://www.afa.co.rs/profile/izspa1in/profile

Like
bottom of page